Κομισιόν – Ψηφιακό συνέδριο Ελλάδα: Ευκαιρία για συζήτηση των κρίσιμων πολιτικών ζητημάτων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν – Ψηφιακό συνέδριο Ελλάδα: Ευκαιρία για συζήτηση των κρίσιμων πολιτικών ζητημάτων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ρέα Ιωάννου

Κομισιόν - Ψηφιακό συνέδριο Ελλάδα: Ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τη βιώσιμη ανάκαμψη με ανταλλαγή απόψεων μεταξύ στελεχών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

29.06.2020 | 21:00

Κομισιόν – Ψηφιακό συνέδριο Ελλάδα: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE) την 1η και 2α Ιουλίου διοργανώνουν ψηφιακό συνέδριο για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο για την Ελλάδα («European Semester for Greece»). Το ψηφιακό συνέδριο παρέχει μια σημαντική ευκαιρία για συζήτηση των κρίσιμων πολιτικών που απαιτούνται για να διασφαλιστεί μια ανθεκτική και βιώσιμη επιστροφή στην ανάπτυξη για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της στρατηγικής ανάκαμψης (“Next Generation EU”).

Τα βασικά σημεία του συνεδρίου περιλαμβάνουν κεντρικές ομιλίες του Επιτρόπου Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι και Επιτρόπου Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νικολά Σμιτ και υπουργών της Κυβέρνησης (Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως και Κυριάκος Πιερρακάκης) σχετικά με τις πολιτικές οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρουσιάσουν τις ειδικές συστάσεις ανα χώρα(«country specific recommendations») για την ελληνική ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική ένταξη καθώς και για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάκαμψη και ανθεκτικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το νέο προϋπολογισμό 2021-27.

Κομισιόν – Ψηφιακό συνέδριο Ελλάδα: Ευρύ φάσμα θεμάτων

ο συνέδριο θα καλύψει επίσης ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τη βιώσιμη ανάκαμψη με ανταλλαγή απόψεων μεταξύ στελεχών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διεθνών και Ελλήνων εμπειρογνωμόνων, δημοσιογράφων και ακαδημαϊκών. Ειδικότερα μερικά από τα θέματα προς συζήτηση είναι:

  • Η «Πράσινη συμφωνία» και τι σημαίνει για την Ελλάδα: το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας.
  • Ευκαιρίες από τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
  • Χρηματοδότηση της οικονομίας: προκλήσεις και βασικός παράγοντας για την ανάκαμψη.
  • Δεξιότητες και απασχόληση στην εποχή μετά την πανδημία.
  • Καινοτομία και έξυπνη εξειδίκευση για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής βιομηχανίας.

Δείτε ακόμη

Ξεκινά το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης για 36.500 ανέργους
Το κυβερνητικό σχέδιο για τη μείωση της προκαταβολής φόρου
Παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων
Exit mobile version