Καλοκαιρινές συνταγές με κοτόπουλο: Αν το προηγούμενο διάστημα ήταν ακατόρθωτο να ολοκληρώσουν ένα γεύμα, χωρίς να σηκωθούν πέντε με έξι φορές από το τραπέζι, την παρούσα περίοδο το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει πολύ για κάθε μανούλα. Κακά τα ψέματα! Είναι δύσκολο να περιορίσεις σε μία καρέκλα ένα παιδί, την ώρα που εκείνο δεν βλέπει την ώρα, να έρθει το απόγευμα για να πάει στο πάρκο, τη θάλασσα ή τον κήπο του φίλου του.
Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να ανακαλύψουμε τα θρεπτικά πιάτα που με τη νοστιμιά και τη φρεσκάδα τους, θα δελεάσουν το παιδί να αφήσει το παιχνίδι και να κάτσει να φάει με προθυμία και όρεξη. Βάζοντας στο πιάτο ασφαλείς τροφές, «πλούσιες» σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, όπως είναι τα όσπρια, τα λαχανικά και φυσικά το κοτόπουλο, τα μικρά μας θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το καλοκαίρι με ασφάλεια και να κάθονται στο τραπέζι με όρεξη.
Καλοκαιρινές συνταγές με κοτόπουλο: Δύο υγιεινά πιάτα – Υλικά και εκτέλεση
Πολύχρωμη φριτάτα που θυμίζει… πίτσα
Μπορεί οι ειδικοί να επιμένουν πως μόνο μία πολύχρωμη διατροφή μπορεί να είναι ισορροπημένη, ωστόσο τα μικρά μας έχουν άλλη γνώμη, αποφεύγοντας πεισματικά τα λαχανικά και οτιδήποτε «πράσινο» περιλαμβάνει το πιάτο τους -όπως το μπρόκολο ή τα σπαράγγια. Τι θα γινόταν όμως, αν συνδυάζαμε όλα τα παραπάνω μαζί με το κοτόπουλο, σε μία λαχταριστή φριτάτα που έχει σχήμα πίτσας; Μπορούμε να μάθουμε, πραγματοποιώντας τη συνταγή που ακολουθεί.
Για να την πραγματοποιήσουμε χρειαζόμαστε:
- 250 γρ. φιλέτο στήθους κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ* (κομμένο σε κύβους)
- 3 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι μπρόκολο
- 1 φλιτζάνι κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)
- 12 σπαράγγια κομμένα
- ½ φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 5 αβγά και 4 ασπράδια
- ¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα
Ξεκινάμε τη φριτάτα, τσιγαρίζοντας για 3 με 4 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο με ένα 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σε ένα ειδικό αντικολλητικό τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε για 10 λεπτά. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι τα λαχανικά, το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σε ένα δεύτερο σκεύος, χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και το τυρί, περιχύνοντας στο τέλος με το μείγμα το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Βάζουμε το ταψάκι μας στον φούρνο και περιμένουμε 20 με 30 λεπτά, έως ότου «πλημμυρίσει» η κουζίνα μας με μία απολαυστική μυρωδιά!
Εκτός από τα παιδιά, μάλιστα, για εμάς που θέλουμε να προσέξουμε λίγο παραπάνω τη διατροφή μας, το παραπάνω πιάτο είναι ιδανικό, καθώς το φιλέτο στήθους κοτόπουλου έχει λιγότερα από 1% λιπαρά!
Τορτίγιες με λαχταριστά σουβλάκια κοτόπουλου
Για τα απογεύματα που φιλοξενούμε στο σπίτι μας φίλους των παιδιών, οι τορτίγιες με τρυφερό σουβλάκι κοτόπουλου είναι η εύκολη και άκρως καλοκαιρινή συνταγή, που θα «κλείσει» γευστικά μια συνάντηση ατελείωτου παιχνιδιού. Καλό θα ήταν, βέβαια, εφόσον ξέρουμε πως περιμένουμε επισκέψεις, να προετοιμάσουμε από νωρίς το κοτόπουλο και τη μαρινάδα, ώστε όταν τα παιδιά πεινάσουν, να είναι όλα έτοιμα.
Για να την πραγματοποιήσουμε θα χρειαστούμε:
- 2 συσκευασίες με χειροποίητα σουβλάκια από φιλέτο μπούτι κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ*
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 4 ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
- 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
- Τορτίγιες
- Dressing
Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί στο οποίο προηγουμένως έχουμε προσθέσει το μείγμα από τα υλικά της μαρινάδας. Τα αφήνουμε εκεί για 8 ώρες, περίπου. Στρώνουμε σε ένα άλλο ταψί τις ροδέλες κρεμμυδιών και βάζουμε τα σουβλάκια στο ταψί πάνω από τις ροδέλες. Τοποθετούμε το ταψί σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει και ψήνουμε τα σουβλάκια μας στους 200 °C για 25 λεπτά. Όταν τα σουβλάκια μας είναι έτοιμα, τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό, τους ρίχνουμε λεμόνι και είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Τέλος, ανάλογα με τα υλικά που έχουμε για τη γαρνιτούρα, τυλίγουμε το κάθε σουβλάκι σε μία τορτίγια και εμπλουτίζουμε με αυτά, το περιεχόμενο της πίτας μας.