Μόρια Πανελληνίων 2020 υπολογισμός: Στο results.it.minedu.gov.gr βρίσκονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.
Μόρια Πανελληνίων 2020 υπολογισμός: Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2020 και πλέον το επόμενο βήμα για τους υποψηφίους είναι ο υπολογισμός των μορίων που συγκέντρωσαν. Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) έχει αναρτήσει στο σάιτ της μια εύκολη εφαρμογή, η οποία επιτρέπει στους υποψηφίους να δουν πολύ γρήγορα πόσα μόρια συγκέντρωσαν. Η εφαρμογή είναι σε ισχύ τόσο για όσους έδωσαν Πανελλήνιες με το νέο σύστημα όσο και για αυτούς που εξετάστηκαν με το παλιό σύστημα.
Αφού μπείτε στο site της ΟΕΦΕ, σε αυτόν τον σύνδεσμο, επιλέγετε είτε την καρτέλα «Υπολογισμός μορίων με το νέο σύστημα» είτε την καρτέλα «Υπολογισμός μορίων με το παλιό σύστημα».
Στη συνέχεια, στα αριστερά της σελίδας, επιλέγετε Προσανατολισμό (Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών, Σπουδών Υγείας, Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής). Στα αντίστοιχα μαθήματα, τοποθετείτε τους βαθμούς που συγκεντρώσατε και η εφαρμογή σάς δίνει αυτομάτως τα μόρια που συγκεντρώσατε.
Βάσεις 2020: Οι πρώτες εκτιμήσεις
Μέχρι την Παρασκευή 17 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους.
Όπως λένε βαθμολογητές κύριο χαρακτηριστικό των περισσοτέρων μαθημάτων είναι η συσσώρευση γραπτών σε χαμηλές βαθμολογίες ενώ αντίθετα υπάρχουν αρκετά καλές βαθμολογίες υποψηφίων οι οποίοι προφανώς ενδιαφέρονται για τις περιζήτητες σχολές.
Οι προβλέψεις για τις βάσεις από τα μέχρι στιγμής δεδομένα:
Στο 1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ αναμένεται μικρή πτώση στις περιφερειακές των ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών. Το ίδιο, όμως, δεν θα ισχύσει για τις κεντρικές αντίστοιχες σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Στο 2ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα περιφερειακά τμήματα, ωστόσο αυτό δεν δείχνει να επηρεάζει τα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα της Αθήνας.
Στο 3ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ, και όσον αφορά στην περιζήτητη Ιατρική Αθήνας αναμένεται άνοδος των ορίων, κάτι που δεν φαίνεται στα περιφερειακά τμήματα του πεδίου αυτού.
Στο 4ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ η εικόνα είναι θολή και αναμένονται αυξομειώσεις στις βάσεις και πτώση στις χαμηλόβαθμες σχολές του πεδίου.