Φλώρος για Τουρκία: Ζούμε και βιώνουμε τις προκλήσεις και στο Αιγαίο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή από έναν παράγοντα αποσταθεροποιητικό, λέει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Φλώρος για Τουρκία: “Εξαιτίας των προκλήσεων που βιώνουμε από την Τουρκία το τελευταίο διάστημα, αλλά ουσιαστικά εδώ και αρκετά χρόνια, με την προκλητικότητα να κορυφώνεται το τελευταίο διάστημα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα” επισήμανε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό ειδησεογραφικό σταθμό του Ισραήλ i24news, με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψης του στη χώρα. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας, βρίσκονται “σε εγρήγορση, στο μέγιστο δυνατό επίπεδο και είναι έτοιμες και ικανές να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που προσδιορίζονται από το αίσθημα καθήκοντος το οποίο διέπει όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να διασφαλισθεί η εδαφική ακεραιότητα και η εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας” ανέφερε ο κ. Φλώρος.
“Ζούμε και βιώνουμε τις προκλήσεις και στο Αιγαίο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή από έναν παράγοντα αποσταθεροποιητικό, ο οποίος πλέον δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα, αλλά το status quo το οποίο έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια στην περιφέρεια της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Αυτό είναι κάτι το οποίο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εάν προκληθούν επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και αν απειληθούν, πρόκειται να απαντήσουν. Οι κόκκινες γραμμές είναι δεδομένες και έχουν καθορισθεί και από την πολιτική ηγεσία και τη στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδος” ανέφερε στη συνέντευξή του ο κ. Φλώρος.
Εκπέμπουμε ισχυρό μήνυμα αποτροπής και ισχύος
“Είναι δεδομένο ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας σε καθημερινή βάση και δρουν και αντιδρούν όπου απαιτηθεί. Εκπέμπουμε λοιπόν ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής και ισχύος σε όποιον αμφισβητήσει την κυριαρχία μας και είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας έναντι οποιουδήποτε παράγει αστάθεια στη περιοχή και απειλεί την κυριαρχία και τα εθνικά μας δικαιώματα. Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μία περιοχή στην οποία θα πρέπει τα κράτη, που απαρτίζουν το σύστημα περιφερειακής ασφάλειας, να συνεργάζονται μέσα σε καθεστώς ειρήνης και ασφάλειας και να προάγουν την ευημερία των πολιτών τους. Δεν αποκλείουμε κανέναν, οι συνέργειες είναι για το κοινό καλό και όχι για τον αποκλεισμό οποιουδήποτε”, κατέληξε.