Κρούσματα Ελλάδα σήμερα: Συναγερμός στην Αττική

ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα Ελλάδα σήμερα: Συναγερμός στην Αττική

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Κρούσματα Ελλάδα σήμερα: Μετά την αύξηση των κρουσμάτων που διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε, ότι από την Τετάρτη η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

28.07.2020 | 13:43

Κρούσματα Ελλάδα σήμερα: Κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή, 28 Ιουλίου 2020, υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στο Λεκανοπέδιο, με το 72% εξ αυτών να εντοπίζονται σε τρεις περιφερειακές ενότητες (σ.σ.: ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το κέντρο της Αθήνας είναι μεταξύ αυτών, χωρίς να αναφέρει τις άλλες δύο).

Μάλιστα, ο υφυπουργός συμπλήρωσε ότι 596 στενές επαφές αυτών των 145 ενεργών κρουσμάτων βρίσκονται σε απομόνωση. Για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Χαρδαλιάς είπε επίσης ότι η κατάσταση προκαλεί μεν προβληματισμό, ωστόσο, όπως και στην Αθήνα, όχι και πανικό. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση (αρχής γενομένης από αύριο, 29 Ιουλίου 2020) της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από το κοινό και σε άλλους κλειστούς χώρους, όπως σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, δημοτικά καταστήματα, φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής κ.λπ.

Τα ενεργά κρούσματα COVID-19 ανέρχονται σε 429

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε ότι σε 171.138 ανέρχονται οι έλεγχοι που έχουν διεξαχθεί συνολικά, ανά πύλη εισόδου, στη χώρα από την 1η Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου ενώ αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα COVID-19 ανέρχονται σε 429. Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε, παράλληλα, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική και 66 στην Θεσσαλονίκη. «Ξέρουμε όλα τα κρούσματα πού βρίσκονται. Δεν υπάρχει ανάγκη πανικού». Για τα πανηγύρια είπε: «Να αποφύγουμε ο καθένας από εμάς να συμμετέχει σε τέτοιου είδους συναθροίσεις ή άσκοπους συνωστισμούς».

Δείτε ακόμη

Εκπρόσωπος Ερντογάν: “Αναβάλλονται οι έρευνες του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο”
Πτώση άνδρα στις γραμμές του Ηλεκτρικού στο Θησείο
Τροχαίο στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης: 2 οι νεκροί, πατέρας και κόρη
Exit mobile version