Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κοκαΐνη σε κουζίνα – Μύκονος: Εξάρθρωσαν κύκλωμα ναρκωτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Κοκαΐνη σε κουζίνα – Μύκονος: Εξάρθρωσαν κύκλωμα ναρκωτικών

Κοκαΐνη σε κουζίνα - Μύκονος: Πέντε συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης στη Μύκονο - Πώς δρούσε το κύκλωμα.

Κοκαΐνη σε κουζίνα – Μύκονος: Τις ιδιόχειρες σημειώσεις, που βρήκαν στην κατοχή των ηγετικών μελών κυκλώματος, τα οποία  διακινούσαν κοκαΐνη σε οικονομικά ευκατάστατους τουρίστες της Μυκόνου, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο Αστυνομία και Λιμενικό μετά τις συλλήψεις αλλοδαπών ντήλερς.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για πέντε Αλβανούς υπηκόους, οι οποίοι σημείωναν με κωδικούς ονόματα και ποσότητες και μέχρι να τις παραδώσουν, έκρυβαν συσκευασμένη την κοκαΐνη, που συνοδεύει με ολέθρια αποτελέσματα τις ολονύκτιες διασκεδάσεις κάποιων με ναρκωτικά και άφθονο αλκοόλ, στο πίσω μέρος μιας ηλεκτρικής κουζίνας!

Εκεί τη βρήκαν άνδρες του Λιμεναρχείου, μετά από πληροφορίες που έλαβαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ερευνούσαν καιρό τώρα τη σοβαρή υπόθεση. Ανακοινώνοντας την υπόθεση, η Αστυνομία κάνει λόγο για  «σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, έπειτα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Λιμεναρχείου Μυκόνου, συλλαμβάνοντας πέντε  άτομα, για εμπορία κοκαΐνης».

Ηγετικό μέλος 40χρονος Αλβανός

Συγκεκριμένα, συνελήφθη 40χρονος Αλβανός, ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος και τέσσερις ομοεθνείς του, μέλη του κυκλώματος, ηλικίας 38, 37, 29 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κατά περίσταση δικογραφία για εγκληματική συμμορία και παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.

Σε ηλεκτρική κουζίνα

«Ειδικότερα»,συνεχίζει η Αστυνομία «πρωινές ώρες,  σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε, εντός χώρου στάθμευσης μεταφορικής εταιρείας, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 733 γραμμαρίων, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό οπίσθιο μέρος και εντός μονωτικού υλικού ηλεκτρικής κουζίνας».

Στη συνέχεια και μετά από οργανωμένες επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Μυκόνου, επετεύχθη ο εντοπισμός και η σύλληψη του 40χρονου καθώς και των υπολοίπων μελών του κυκλώματος.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες του νησιού που διέμεναν οι συλληφθέντες καθώς και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(10) κινητά τηλέφωνα,

(4) πακέτα σύνδεσης εταιριών κινητής τηλεφωνίας,

το χρηματικό ποσό των (2.350) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και

(2) σημειωματάρια και φύλλα χάρτου με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις