Ελευθεροτυπία εργαζόμενοι: Αίσιο τέλος στο θέμα των δεδουλευμένων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελευθεροτυπία εργαζόμενοι: Αίσιο τέλος στο θέμα των δεδουλευμένων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ελευθεροτυπία εργαζόμενοι: Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τερματίζεται η πολύχρονη ταλαιπωρία των εργαζομένων, τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης

31.07.2020 | 11:02

Ελευθεροτυπία εργαζόμενοι: Για την αίσια έκβαση του θέματος των δεδουλευμένων των εργαζομένων της εφημερίδας «Ελευθεροτυπίας» μετά την υπερψήφιση τροπολογίας του υπ. Δικαιοσύνης από τη Βουλή, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Σε ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Γεωργιάδης αναφέρει: «Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη λύσαμε νομοθετικά την πολύχρονη ταλαιπωρία των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας, για τα δεδουλευμένα τους. Είχα δεσμευθεί στην Βουλή ότι θα υποστήριζα το σχετικό αίτημα και χαίρομαι που το κάναμε. Ιδιαίτερη η συμβολή του κ. Γεραπετρίτη.»

Υπερψηφίστηκε με ευρύτερη πλειοψηφία η τροπολογία του υπ. Δικαιοσύνης

Νωρίτερα, είχε υπερψηφιστεί με ευρύτερη πλειοψηφία στην ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, που αφορά τους πρώην εργαζόμενους της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» προκειμένου να προηγηθούν των τραπεζών και να λάβουν μέρος των δεδουλευμένων τους, από την πώληση του κτηρίου της πτωχευμένης εταίριας «Χ.Κ. Τεγόπουλος».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, υποστηρίζοντας στην ολομέλεια την τροπολογία, ανέφερε πως σκοπός της «είναι να υπάρξει μια αποσαφήνιση των διατάξεων των ν. 4335 και 4336/2015 με τις οποίες καταργήθηκε η προνομιακή κατάταξη των απαιτήσεων των εργαζομένων στην αναγκαστική εκτέλεση και στη διαδικασία πτώχευσης».

Ειδικότερα, ο υπουργός Κ. Τσιάρας, ανέφερε πως με την τροπολογία διευκρινίζεται ότι οι διατάξεις της τροπολογίας εφαρμόζονται μόνο σε όσους πλειστηριασμούς στηρίζονται σε διαδικασία εκτέλεσης που ξεκίνησε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2016 ή σε πτωχεύσεις που κηρύχθηκαν μετά τις 19 Αυγούστου του 2015. Στην πραγματικότητα, είπε «ερχόμαστε να αποσαφηνίσουμε μια, αν θέλετε, ‘γκρίζα ζώνη’, η οποία υπήρχε και αφορούσε, όπως ενδεχομένως όλοι μας γνωρίζουμε, πολλές περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία». Μ’ αυτόν τον τρόπο, τόνισε ο κ. Τσιάρας, «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προστατεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων». Κάλεσε δε, όλα τα κόμματα να υπερψηφίσουν την τροπολογία, «καθώς είναι μια ρύθμιση στο να δημιουργήσουμε κανόνες δικαίου και να ξεκαθαρίσουμε μια εκκρεμότητα, δείχνοντας την ευαισθησία και την ευθύνη μας απέναντι σε ζητήματα τα οποία έρχονται σε εκκρεμότητα από το παρελθόν και κάποια στιγμή πρέπει να τα λύσουμε».

Exit mobile version