Σπιτική γρανίτα: Πανεύκολη συνταγή

PLUS

Σπιτική γρανίτα: Πανεύκολη συνταγή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Σπιτική γρανίτα: Φτιάξε τη δική σου δροσιστική γρανίτα στο σπίτι μέσα σε λίγα λεπτά.

22.08.2020 | 23:53

Σπιτική γρανίτα: Το πιο δροσερό επιδόρπιο του καλοκαιριού, εκτός από το παγωτό, είναι μια απολαυστική, μυρωδάτη γρανίτα από φρούτα. Σε εκείνο το δροσιστικό ξυλάκι που δίνει άλλη γεύση στο καλοκαίρι σου και αγκαλιάζει το αδυνατισμένο σου σώμα, αφού «κρύβει» λίγες θερμίδες. Ανακάλυψε πέντε συνταγές για να τις ετοιμάσεις πανεύκολα μόνη σου!

Γρανίτα φράουλα και μάνγκο

Υλικά (για 6 μερίδες):

2 φλιτζάνια φράουλες, κομμένες στη μέση

3 κουτ. της σούπας μέλι

1 φλιτζάνι μάνγκο, καλά καθαρισμένο και κομμένο

1 κουτ. του γλυκού γάλα καρύδας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα τις φράουλες, το μάνγκο και το γάλα καρύδας, ενώ μετά το πρώτο λεπτό προσθέτεις και το μέλι. Χτυπάς μέχρι το μείγμα σου να αποκτήσει λεία υφή. Περιχύνεις το μείγμα σε φόρμες για γρανίτες με προσοχή. Τοποθετείς τις φόρμες στην κατάψυξη για 3,5 ώρες και μετά απολαμβάνεις!

Γρανίτα καρπούζι και ακτινίδιο

Υλικά (για 4 μερίδες)

4 φλιτζάνια καρπούζι χωρίς κουκούτσια σε κυβάκια

4 κουτ. της σούπας μέλι

1 κουτ. της σούπας χυμός από φρέσκο lime

2 φλιτζάνια ακτινίδιο

Εκτέλεση:

Αρχικά, ανακατεύεις όλα σου τα υλικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια τα χτυπάς σε ένα μπλέντερ, μέχρι το μείγμα να «δέσει». Με μία μεμβράνη καλύπτεις το τελικό μείγμα και το αφήνεις στην κατάψυξη για 5 ώρες. Απολαμβάνεις, αφήνοντας πρώτα για δύο λεπτά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Γρανίτα μάνγκο και ροδάκινο

Υλικά (για 4 μερίδες):

3 μέτρια ώριμα ροδάκινα κομμένα στη μέση και λιωμένα & 1 ολόκληρο κομμένο σε κυβάκια

1 καλά γινωμένο μάνγκο

Χυμός ενός λεμονιού

1/4 φλιτζανιού ζάχαρη

Εκτέλεση:

Αρχικά, λιώνεις τα ροδάκινα σε ένα μπλέντερ και τα μεταφέρεις σε ένα μπολ. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία με το μάνγκο. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνεις τη ζάχαρη και το λεμόνι, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και να πάρουν μία ελαφριά βάση. Αναμειγνύεις, καλύπτεις με μία μεμβράνη και τοποθετείς στην κατάψυξη για μία ώρα. Βάζεις τα ξυλάκια και τοποθετείς ξανά στην κατάψυξη για 1,5 ώρα.

Γρανίτα πορτοκάλι

Υλικά (για 5 μερίδες):

1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού

1 φλιτζάνι γιαούρτι

1 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:

Αρχικά, στύβεις τα πορτοκάλια σου μέχρι να γεμίσεις ένα φλιτζάνι. Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς το γιαούρτι με το χυμό πορτοκαλιού, μέχρι το μείγμα σου να πάρει την υφή πορτοκαλί «πουρέ». Λίγο πριν το τελευταίο χτύπημα, πρόσθεσε τη ζάχαρη. Περιχύνεις το μείγμα στις φόρμες για γρανίτες και τοποθετείς στην κατάψυξη για 2,5 ώρες. Αν δεις ότι έχουν παγώσει τις απολαμβάνεις εκείνη τη στιγμή, αν θέλουν λίγο ακόμα χρόνο τις αφήνεις 20 λεπτά παραπάνω.

Γρανίτα με γεύση Mojito

Υλικά (για 6 μερίδες):

1 1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

8 κουτ. του γλυκού μέλι

2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού

2 κουτ. της σούπας χυμό λάιμ

3/4 φλιτζανιού νερό

8 φρέσκα φύλλα μέντας

8 φρέσκα φύλλα βασιλικού

2 κουταλιές της σούπας ρούμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να λιώσουν τα συστατικά σου. Ρίχνεις το μείγμα σε φόρμες για γρανίτα και τοποθετείς στην κατάψυξη για 4 ώρες. Απολαμβάνεις, όσο είναι δροσερές.

Δείτε ακόμη

Σπιτικό frozen yogurt – Χωρίς ίχνος ζάχαρης
Τα 4 πιο πιστά ζώδια
Εύκολη συνταγή για σαλάτα με πεπόνι και προσούτο
Exit mobile version