Πανεπιστήμιο Κρήτης κορονοϊός: Αναβολή εξεταστικής μετά από κρούσμα

ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμιο Κρήτης κορονοϊός: Αναβολή εξεταστικής μετά από κρούσμα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Πανεπιστήμιο Κρήτης κορονοϊός: Στην αναβολή του προγράμματος εξεταστικής του τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών προχώρησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης μετά από κρούσμα που βρέθηκε στο πανεπιστήμιο.

28.08.2020 | 12:33

Πανεπιστήμιο Κρήτης κορονοϊός: Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ειδικότερα, στην αναβολή του προγράμματος εξεταστικής του τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών προχώρησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, μετά το κρούσμα COVID- 19 που εντοπίστηκε σε φοιτητή του τμήματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας (χρήση μάσκας, απόσταση δύο -2- μέτρων, απολύμανση πριν και μετά), κατά τη διάρκεια της εξέτασης του εν λόγω φοιτητή.

Μετά το κρούσμα σε φοιτητή που συμμετείχε σε εξετάσεις, ο κ. Γεωργακίλας έστειλε σε όλο το προσωπικό και στους φοιτητές το παρακάτω μήνυμα: Αγαπητοί φοιτητές, συνεργάτες και συνάδελφοι. Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι μέλος της φοιτητικής κοινότητας μας που συμμετείχε σε γραπτή εξέταση την Τρίτη 25/8, βρέθηκε θετικό σε τεστ covid-19 που έκανε χθες. Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, το Τμήμα Φυσικής δεν θα λειτουργήσει αύριο Παρασκευή 28/8 ώστε να πραγματοποιηθεί απολύμανση του κτηρίου. Παρακαλώ να μην έρθει κανείς στο κτήριο. Οι εξετάσεις που ήταν προγραμματισμένες την Παρασκευή 28/8 θα μεταφερθούν σε άλλη κατάλληλη χρονική στιγμή.

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν από Δευτέρα 31/8

Η διενέργεια των εξετάσεων και της λειτουργίας του Τμήματος θα συνεχιστεί κανονικά από Δευτέρα 31/8. Επειδή προφανώς είναι μεγάλη η ανησυχία όλων, σας ενημερώνω ότι ευτυχώς το μέλος τους τμήματος μας είναι ασυμπτωματικό και η εξέταση/διάγνωσή του προέκυψε από ιχνηλάτηση επαφών άλλου ασυμπτωματικού ατόμου. Ευχόμαστε να συνεχίσουν έτσι. Τέλος, τα περιστατικά αυτά είναι ενδεικτικά του πόσο ύπουλη είναι αυτή η ίωση και γιατί πρέπει να τηρούνται σχολαστικά παντού τα μέτρα ασφαλείας: αποστάσεις, υγιεινή χεριών και μάσκα. Ο Πρόεδρος Τμήματος Φυσικής Αλέξανδρος Γεωργακίλας

Δείτε ακόμη

Δύο νέοι θάνατοι από κορονοϊό- Στους 258 οι νεκροί στη χώρα μας
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Τι βρέθηκε στο κινητό της 16χρονης Μαρίας
24χρονη που γνώριζε ότι είναι θετική πήρε το πλοίο για να πάει διακοπές στη Σαντορίνη
Exit mobile version