Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Κεφαλονιά τώρα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Κεφαλονιά τώρα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Φωτιά Κεφαλονιά τώρα: Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική λόγω των πύρινων μετώπων που μαίνονται στην Κεφαλονιά.

Φωτιά Κεφαλονιά τώρα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για δεύτερο 24ωρο έδωσαν στην Κεφαλονιά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς πολλές εστίες φωτιάς καίνε δασική έκταση. Το απόγευμα της Παρασκευής στις 18.15 μ.μ. ξέσπασε νέα πυρκαγιά σε δάσος στην περιοχή Αννινάτα της Κεφαλονιάς. Μετά τα μεσάνυχτα, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Καπανδρίτι, καθώς η φωτιά θα μπορούσε να απειλήσει κατοικίες.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, προέτρεψε τους κατοίκους του χωριού «να απομακρυνθούν» άμεσα για λόγους «προστασίας της ζωής και της υγείας τους». Προτρέπει τους κατοίκους «να έχουν μαζί τους βρεγμένη πετσέτα, ένα μικρό δοχείο με νερό, φάρμακα, βασικά προσωπικά αντικείμενα, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, κινητό τηλέφωνο, τιμαλφή και ό,τι άλλο μικρού μεγέθους αντικείμενο (π.χ. μάσκα, φακός), καθώς και τα μικρά κατοικίδιά τους, σε κλουβιά – εφόσον είναι εφικτό».

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1301964118589665280?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1301964118589665280%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fellada%2Ffoties-stin-kefalonia-tria-ta-anoikta-metopa

Στην Κεφαλονιά έφθασαν ενισχύσεις από την Αθήνα.

Με ειδική πτήση της Sky Express, αφίχθησαν στην Κεφαλονιά 48 πυροσβέστες, ενώ με ειδικό δρομολόγιο από το λιμάνι της Κυλλήνης έφθασαν στον Πόρο 11 πυροσβεστικά οχήματα.

Από το ξεκίνημα της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος, 4 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη. Συνδρομή υπήρξε και από τις υδροφόρες των ΟΤΑ. Αργά το βράδυ της Παρασκευής οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν καθώς σταμάτησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 102 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από Δυτική Ελλάδα και 1η ΕΜΑΚ, καθώς και Κλιμάκιο, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες των δήμων.

Καναντέρ συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Αννινάτα (βιντεο: Απόστολος Τραυλός)

Καναντέρ συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Αννινάτα (βιντεο: Απόστολος Τραυλός)

Julkaissut INKEFALONIA.GR Perjantaina 4. syyskuuta 2020

Η πιο επικίνδυνη μέρα για πυρκαγιές

Ως την πιο επικίνδυνη ημέρα του καλοκαιριού για εκδήλωση πυρκαγιάς χαρακτηρίζει την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και εφιστά την προσοχή όλων.

Ειδικότερα, αναφέρει σε δήλωσή του:

“Αγαπητοί μου συμπολίτες, στις 4 Σεπτεμβρίου, μεγάλο μέρος της χώρας μας θα βρίσκεται σε συνθήκες ευνοϊκές για εκδήλωση πυρκαγιάς. Αύριο είναι η πιο δύσκολη ημέρα του φετινού καλοκαιριού, με δείκτη επικινδυνότητας 4 σε 17 Νομούς της επικράτειας. Για το λόγο αυτό, απευθύνω έκκληση προς όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουμε κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο ή οπουδήποτε αλλού που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς από αμέλεια.

Όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής για να αντιμετωπίσουμε άμεσα την όποια επικίνδυνη κατάσταση εκδηλωθεί. Συστηματικές περιπολίες από επίγεια και εναέρια μέσα θα γίνονται σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου σε όλες τις περιοχές που κινδυνεύουν. Αλλά, επαναλαμβάνω, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και αυξημένη εγρήγορση από όλους μας. Κάνω έκκληση για επιφυλακή όλων μας”.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις εξής περιφέρειες: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας), Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας, ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ Ζακύνθου), Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας), Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων), Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής), Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας) και Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις