Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

18

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπή όπλου: Άρπαξαν το πιστόλι αστυνομικού από το αυτοκίνητο
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπή όπλου: Άρπαξαν το πιστόλι αστυνομικού από το αυτοκίνητο

Κλοπή όπλου: Μεγάλη κινητοποίηση από την ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων μετά το περιστατικό κλοπής όπλου αστυνομικού.

Κλοπή όπλου: Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποίησε η Αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων το πρωί της Δευτέρας, μετά από καταγγελία γυναίκας αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που φέρεται να υπηρετεί στη φρουρά του πρωθυπουργού, ότι άγνωστοι έκλεψαν το υπηρεσιακό της όπλο μέσα από το αυτοκίνητό της! Όπως δήλωσε η ίδια στους αξιωματικούς της Αστυνομίας, που έφθασαν στο σημείο, είχε σταθμεύσει το όχημά της στη διασταύρωση των οδών Ιπποκράτους και Ναυαρίνου για να πάει σε μία εργασία που είχε στην ευρύτερη περιοχή. Στο εσωτερικό του οχήματος, πρόσθεσε, είχε αφήσει, όμως, το υπηρεσιακό της όπλο μαζί με κάποια άλλα αντικείμενα. Όταν επέστρεψε διαπίστωσε ότι όση ώρα απουσίαζε, άγνωστοι είχαν διαρρήξει την πόρτα του οχήματος και είχαν αρπάξει από το εσωτερικό ανάμεσα στα άλλα και ένα τσαντάκι, μέσα στο οποίο είχε τοποθετηθεί το πιστόλι.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Άμεσα ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό του οπλισμού αλλά και του δράστη. Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο προσπάθησαν να αντλήσουν πληροφορίες από άτομα που βρίσκονταν κοντά στο περιστατικό εκείνη την ώρα, ενώ άλλη ομάδα αστυνομικών ξεκίνησε έρευνα για ανεύρεση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες καταστημάτων και πολυκατοικιών.

Κλοπή όπλου: Ποντάρουν στις κάμερες

Ελπίζουν στις εικόνες που θα αντλήσουν να «δουν» τον δράστη ή τους δράστες της διάρρηξης του ιδιωτικού αυτοκινήτου της αξιωματικού. Η αστυνομικός, που η οργανική της θέση είναι στην Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων, αναμένεται να αντιμετωπίσει, όπως συμβαίνει σ αυτές τις περιπτώσεις και διοικητικές κυρώσεις για πλημμελή φύλαξη του υπηρεσιακού της πιστολιού. Η αρπαγή του όπλου, που έχει σημάνει συναγερμό στην Αστυνομία, όπως διαρρέεται –απλή διάρρηξη δηλαδή- και όχι στοχευμένη κατά της αξιωματικού. Το ζήτημα είναι ότι άλλο ένα υπηρεσιακό όπλο έχει περάσει στα χέρια αγνώστων και κανείς δεν γνωρίζει πως θα χρησιμοποιηθεί αν δεν συλληφθούν έγκαιρα.

Το προηγούμενο περιστατικό

Το προηγούμενο παρόμοιο περιστατικό αρπαγής υπηρεσιακού όπλου από αστυνομικό, είχε καταγραφεί στις 28 Μαΐου, επί της οδού Γ Σεπτεμβρίου, στην Ομόνοια. Ο αστυνομικός βρισκόταν στη θέση του οδηγού. Σε κάποια στιγμή, τον πλησίασαν δύο άτομα και άρχισαν να του κάνουν, παραπλανητικές όπως αποδείχθηκε, ερωτήσεις για κάποιους δρόμους. Ο ένας από τους δύο βλέποντας ότι το τσαντάκι του αστυνομικού ήταν τοποθετημένο στη θέση του οδηγού, πήγε από την άλλη πόρτα και το εξαφάνισε μαζί με το υπηρεσιακό όπλο, όσο ο αστυνομικός μιλούσε ακόμη στην αντίθετη κατεύθυνση! Κι άλλος αστυνομικός έχει καταγγείλει προ μηνών την κλοπή του υπηρεσιακού όπλου του από διαρρήκτες που εισέβαλαν στο διαμέρισμά του στην περιοχή των Αμπελοκήπων και έκλεψαν μετρητά και κοσμήματα αλλά και το όπλο.

Δείτε ακόμη

Καταγγελία ΔΟΕ: Γονείς στέλνουν σε δασκάλους απειλητικές επιστολές για τις μάσκες
Ενδιαφέρον γιατρών από όλο τον κόσμο για την Ιωάννα – Πώς είναι σήμερα (vid)
Έτσι θωρακίζεται ο Έβρος – Οι προδιαγραφές για τον νέο φράχτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις