Πολάκης ασυλία – ΝΔ: Δημόσια συγγνώμη Γεωργιάδη σε Κουρτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης ασυλία – ΝΔ: Δημόσια συγγνώμη Γεωργιάδη σε Κουρτάκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πολάκης ασυλία - ΝΔ: Αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ για την απουσία των βουλευτών με αποτέλεσμα να μην αρθεί η ασυλία Πολάκη. Να αποδοθούν ευθύνες ζητά ο Κ. Μπογδάνος.

11.09.2020 | 09:20

Πολάκης ασυλία – ΝΔ: Αναταράξεις στο “γαλάζιο” στρατόπεδο προκαλεί η απόρριψη του αιτήματος άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη, καθώς απουσίαζαν οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ στη Βουλή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από τον εκδότη των “Παραπολιτικών” και συντοπίτη του από τα Χανιά, Γιάννη Κουρτάκη, για όσα είπε σε ομιλία του εντός Βουλής. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης είναι κόκκινο πανί για τη ΝΔ, οι περισσότεροι βουλευτές και υπουργοί της ήταν απόντες, με αποτέλεσμα οι αριθμητικοί συσχετισμοί να ανατραπούν υπέρ του βουλευτή. Τελικά, η άρση της ασυλίας του απορρίφθηκε με 84 κατά, 80 υπέρ και ένα “παρών” σε σύνολο μόλις 165 παρόντων.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος έσπευσε να ανακοινώσει πως θα καταθέσει νέα μήνυση, κάνοντας μάλιστα και σχετική ανάρτηση στο Twitter: “Είναι δικαίωμα των βουλευτών να ψηφίζουν ότι πιστεύουν ότι είναι σωστό. Ακόμη και να παρέχουν ασυλία στον Πολάκη. Ευτυχώς στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Έτσι σήμερα κατέθεσα νέα μήνυση και αγωγή εναντίον του υβριστή μου”.

Απαντώντας στον Γιάννη Κουρτάκη, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον εκδότη των Παραπολιτικών γιατί δεν ήρθη η ασυλία του κ. Πολάκη:

“Το σημερινό Γιάννη μου ήταν μία αστοχία στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες. Σου ζήτω δημοσίως συγγνώμη για το γεγονός, ότι και από δική μου αδράνεια, το δικαίωμα ενός πολίτου να αντιμετωπίζει τον υβριστή του ισότιμα στο Δικαστήριο καταπατήθηκε. Δεν θα επαναληφθεί”, αναφέρει στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Την ανάρτηση Γεωργιάδη δεν άφησε ασχολίαστη ο ΣΥΡΙΖΑ με πηγές της ΚΟ να σημειώνουν: “Δε φτάνει ο κοινοβουλευτικος διασυρμός της ΝΔ με τους μισούς και πλέον βουλευτες της να “καταψηφίζουν” την κομματική γραμμή για άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, τώρα υπουργος της κυβερνησης, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ζητάει συγγνώμη από εκδότη γιατί δεν μαντρωθήκαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος όπως ζήτησε ο εκδότης. Ο κατηφορος δεν έχει τελος. Περαστικά τους, στα οικογενειακά τους ας τα βρουν μόνοι τους”.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι “ήταν μια καθαρή αστοχία, ζητάω συγγνώμη από τους ψηφοφόρους μας, ήταν απαράδεκτοι οι βουλευτές μας που δεν πήγαν”. Η μη άρση ασυλίας του κ. Πολάκη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και γκρίνιες στο εσωτερικό της ΝΔ, με πολλούς να μην μπορούν να εξηγήσουν τι συνέβη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης στην ομιλία του τόνισε ότι “εάν φτάσουμε στο σημείο να φοβόμαστε είτε τη γραφίδα είτε τις μηνύσεις και τις αγωγές του Κουρτάκη, και του κάθε Κουρτάκη και του κάθε αφεντικού του Κουρτάκη, και δεν μπορούμε να εκφράσουμε ελεύθερα τις θέσεις μας και απόψεις μας, ούτε από αυτό το βήμα, τότε όχι μόνο θα έχουν φαλκιδευτεί τα δικαιώματά μας ως βουλευτών, αλλά έχουμε και ζήτημα για το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας”.

Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, ο βουλευτής πρέπει να κρίνεται πολιτικά και όχι ποινικά για όσα λέει εντός Βουλής, διαφορετικά ποινικοποιείται η κοινοβουλευτική διαδικασία.
Παρ’ όλα αυτά, επέμεινε με σκληρές εκφράσεις κατά του μηνυτή του, χαρακτηρίζοντάς τον “διεφθαρμένο λακέ” και “ΚΕΕΛΠΝΟταϊσμένη γραφίδα”, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δέχεται πόλεμο επειδή έχει αναδείξει σειρά σκανδάλων με χρηματοδότηση ΜΜΕ.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Πολάκης δήλωσε συγκινημένος και ευχαρίστησε τους βουλευτές της πλειοψηφίας που τον στήριξαν.

Μπογδάνος: Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναζητηθούν

“Για τη μη ψήφιση της άρσης της ασυλίας Πολάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει δικαιολογία. Υπάρχουν ευθύνες, που πρέπει να αποδοθούν”, τόνισε σε ανάρτησή του και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

To σχόλιο Πολάκη: Βαράνε το ντέφι τα αφεντικά χορεύουν οι υποτακτικοί

Τα όσα ακολούθησαν μετά την ψηφοφορία δεν άφησε ασχολίαστα ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης:

“ΕΤΣΑΤΙΣΤΗΚΕ” το Κουρτακογιαννιο για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΤΤΑ σήμερα ,ξανακατεθεσε μήνυση για την ίδια υπόθεση από την παραζάλη του(φωτό 1 😂😂😂) και αμεσως βγαίνει λόγω “στενών επαφών τρίτου τύπου”…. το Γεωργοαδωνιό και ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ (!!!!) και πως δεν θα επαναληφθεί .
Βαράνε το ντέφι τα αφεντικά χορεύουν οι υποτακτικοί!!!
Ακροδεξιά τάση της ΝΔ σε παράκρουση…

Exit mobile version