Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κορονοϊος lockdown: Ένα νέο «απαγορευτικό» θα έχει τριπλό κόστος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊος lockdown: Ένα νέο «απαγορευτικό» θα έχει τριπλό κόστος

Κορονοϊος lockdown: Τόσο στην Ελλάδα όσο και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης οι πολιτικές ηγεσίες αυτό που φοβούνται είναι το ενδεχόμενο ενός δεύτερου lockdown. Είναι η στιγμή που κρίνονται έθνη, ηγέτες, σχέσεις, νοοτροπίες, προτεραιότητες. Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στον πλανήτη αλλά ούτε τρόπος και ελευθερία να μετακινηθείς. Η ανθρώπινη ζωή και η οικονομία στις δυτικές […]

Κορονοϊος lockdown: Τόσο στην Ελλάδα όσο και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης οι πολιτικές ηγεσίες αυτό που φοβούνται είναι το ενδεχόμενο ενός δεύτερου lockdown. Είναι η στιγμή που κρίνονται έθνη, ηγέτες, σχέσεις, νοοτροπίες, προτεραιότητες. Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στον πλανήτη αλλά ούτε τρόπος και ελευθερία να μετακινηθείς. Η ανθρώπινη ζωή και η οικονομία στις δυτικές κοινωνίες είναι αλληλένδετα πράγματα για αυτό ένα νέο «απαγορευτικό» θα έχει τριπλό κόστος, θα βαθύνει περισσότερο την ύφεση, την ψυχολογία της οικονομίας αλλά και την ψυχική μας υγεία. Η εξάπλωση του κορονοϊού δεν απειλεί μόνο την υγεία και την ζωή. Όλα άλλαξαν γρήγορα, ξαφνικά αφού καμιά ζώνη, ατομική, κοινωνική, οικονομική, δεν έχει μείνει απρόσβλητη.

από τη Φωτεινή Βρύνα,
Αν. Διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής “Αγ. Βαρβάρα”
Επικεφαλής Γραφείου Ισότητας Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Η δυσφορία περιορίζεται στο προσωπικό ξεβόλεμα των ανέσεων και των προσωπικών απολαύσεων. Η κατάθλιψη του εγκλεισμού πλήττει περισσότερο ανθρώπους που πάσχουν από άγχος ,φοβίες και δεν έχουν καλές σχέσεις με τον εαυτό τους. Αυτό που θα πρέπει μας τρομάζει είναι ότι οχτώ μήνες μετά υπάρχουν ακόμη αυτοί που αψηφούν τα μέτρα προστασίας και τον κίνδυνο της μετάδοσης στους γύρω τους, δείχνοντας μηδενική ατομική ευθύνη. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που το μόνο που είδαν σε αυτή την κρίση ήταν η ευκαιρία να εκφράζουν νυχθημερόν ιδεοληψίες και μικροκομματικές εμμονές.

Κορονοϊος lockdown: Κάποιες αλήθειες

Για να έχει νόημα αυτό που ζούμε σήμερα αλλά και να γίνουμε στο μέλλον σοφότεροι , δυνατότεροι θα πρέπει να ακούσουμε κάποιες αλήθειες έστω κι αν δεν μας αρέσουν και να κάνουμε διαφορετικές επιλογές. Καιρός να επενδύσουμε στην παιδεία και να ξαναφέρουμε αξίες στον τρόπο ζωής μας. Να γίνουμε υπεύθυνοι και συμπονετικοί απέναντι σε όλα τα πλάσματα που μοιράζονται τον πλανήτη μαζί μας. Έχουμε ανάγκη από νέα, υγιή πρότυπα που μπορούν να εμπνεύσουν και διαθέτουν ψυχική καλλιέργεια και όραμα για την κοινωνία.

 

 

Ας συναντηθούμε με τους εαυτούς μας και ας συστηθούμε ξανά στους δικούς μας ανθρώπους με ειλικρίνεια και περισσότερη αυτογνωσία. Η ζωή συνεχίζεται απλά δεν κυλά πια με τους δικούς μας γνωστούς όρους. Κάθε μέρα τώρα πια αποκτά νέα αξία. Καλούμαστε να κάνουμε αναγκαστικά έναν απολογισμό για την ζωή μας, μια διαφορετική προετοιμασία. Τι άξιζε μέχρι τώρα τι θα αξίζει από δω και πέρα. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο από εδώ και στο εξής. Καλούμαστε πλέον να μάθουμε να ζούμε στο ενδιάμεσο παρόμοιων κρίσεων. Εφόσον δεν σταθεροποιηθεί η κατάσταση, η κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει αποφάσεις με στόχο να αποφευχθούν τα χειρότερα ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται. Απαραίτητα όπλα για την μελλοντική επιβίωση μας θα πρέπει να είναι η πίστη, η ψυχραιμία και η πνευματική αφύπνιση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις