Δήμος Αθηναίων κορονοϊός: Ξεκινούν rapid tests σε 8 Λέσχες Φιλίας για κατοίκους

ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων κορονοϊός: Ξεκινούν rapid tests σε 8 Λέσχες Φιλίας για κατοίκους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Δήμος Αθηναίων κορονοϊός: Εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ και του Δήμου Αθηναίων θα εξυπηρετεί τους πολίτες  για την  τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, και κυρίως των ευπαθών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού

05.10.2020 | 14:32

Δήμος Αθηναίων κορονοϊός: Ο Δήμος των Αθηναίων ανταποκρινόμενος άμεσα και όσο το δυνατόν περισσότερο αποτελεσματικά στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού, μετά από την κατάλληλη προετοιμασία, υλοποιεί από αύριο Τρίτη 6 Οκτωβρίου, τον σχεδιασμό  για την  μετατροπή  οκτώ (8) Λεσχών Φιλίας της πόλης σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ για τον COVID-19. Σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα γίνονται στοχευμένα και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, RAPID TESTS αντιγόνου με ρινοφαρυγγικό επίχρισμα. Εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ και του Δήμου Αθηναίων θα εξυπηρετεί τους πολίτες  για την  τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, και κυρίως των ευπαθών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται αυστηρά  με ραντεβού.

Ο ενδιαφερόμενος κάτοικος Αθηναίων θα επικοινωνεί με την Λέσχη Φιλίας που εξυπηρετεί την γειτονιά του και θα ενημερώνει για την κατάσταση του προκειμένου να αξιολογηθεί η ανάγκη να γίνει test Covid-19 σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι οκτώ Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων που βρίσκονται σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, ανοίγουν αποκλειστικά και μόνο για την διενέργεια των RAPID TESTS Covid-19 και θα λειτουργούν από τις 09.00 έως τις 14.00. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία με την Λέσχη προκειμένου να οριστεί  το ραντεβού, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών και ο συνωστισμός. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος δεν θα δίνονται βεβαιώσεις στους εξεταζόμενους. Για την διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων κατοίκων Αθηναίων θα μπορούν επίσης να επικοινωνούν με τον αριθμό 1595 του Δήμου Αθηναίων ώστε να αφήνουν τα στοιχεία τους και να επικοινωνούν οι αντίστοιχες Λέσχες Φιλίας μαζί τους.

Πέλλα: Σε 1479 rapid test τα 20 βρέθηκαν θετικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι δεκαοκτώ κλιμακίων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας. Από την Παρασκευή 2/10, έως και την Κυριακή 4/10, στους δήμους Έδεσσας, Αλμωπίας, Σκύδρας και Πέλλας έχουν πραγματοποιηθεί 1479 rapid test εκ των οποίων τα 20 έχουν βρεθεί θετικά στην covid-19.

Πραγματοποιήθηκαν στον δήμο Έδεσσας 189 (τεστ), στον δήμο Αλμωπίας 554, στον δήμο Σκύδρας 569 και στον δήμο Πέλλας 167.

Exit mobile version