Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ εκλογές Πενς: O αντιπρόεδρος εμφανίζεται έτοιμος να αναλάβει το ρίσκο της προεκλογικής εκστρατείας
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ εκλογές Πενς: O αντιπρόεδρος εμφανίζεται έτοιμος να αναλάβει το ρίσκο της προεκλογικής εκστρατείας

ΗΠΑ εκλογές Πενς: Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα ταξιδέψει σήμερα στη Γιούτα, καθώς ο ίδιος βρίσκεται στην πρώτη θέση της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον

ΗΠΑ εκλογές Πενς: Ο Μάικ Πενς είναι η γραμμή άμυνας των Ρεπουμπλικάνων μεταξύ του αρχιστράτηγου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναμένεται να αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον για μία τετραήμερη προεκλογική εκστρατεία, εν μέσω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει το Τραμπ. Πιο συγκεκριμένα θα ταξιδέψει σήμερα στη Γιούτα, καθώς ο ίδιος βρίσκεται στην πρώτη θέση της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. Πρόκειται για τον πιο υψηλόβαθμο αντικαταστάτη για την επανεκλογή του προέδρου Τραμπ, σε μία περίοδο, κατά την οποία, οι δύο άντρες είναι αμφίβολο ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν κάποια άλλη έκτακτη κατάσταση, μετά την θετική διάγνωση του Τραμπ για την πανδημία COVID-19, σχολιάζει το POLITICO.

Μετά από μήνες προεκλογικής εκστρατείας σε χαμηλή ένταση – από το χαιρετισμό ψηφοφόρων σε δείπνα τοπικών προεκλογικών εκστρατειών, μέχρι τις ομιλίες σε βιομηχανικούς εργάτες περιοχών που υποφέρουν από την υποβάθμιση της βιομηχανικής δραστηριότητας (the Rust Belt), ο αντιπρόεδρος Πενς θα έρθει στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα, μέσω της τηλεμαχίας με τη Δημοκρατική υποψήφια για την αντιπροεδρία Κάμαλα Χάρις, μία προεκλογική εκστρατεία στην Αριζόνα για να γίνει η Αμερική Πάλι Μεγάλη (MAGA), αλλά και μία σύντομη στάση στην πολιτεία του, την Ιντιάνα, όπου θα ψηφίσει για τις προεδρικές εκλογές του 2020, μέσω της διαδικασίας της πρώιμης ψηφοφορίας. Ένα μήνα πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα κάνει μία προσπάθεια της τελευταίας στιγμής, προκειμένου να διασώσει την υποψηφιότητά του, με στόχο την επανεκλογή του Τραμπ.

«Θετικό πρόσωπο σε περίοδο αστάθειας»

Ο ίδιος, έχει επιδείξει ένα θετικό πρόσωπο σχετικά με την εκπροσώπηση της αντιπροεδρίας των ΗΠΑ για τους Ρεπουμπλικάνους, σε μία περίοδο ουσιαστικής αστάθειας, παρά την πίεση που δέχεται από τον Λευκό Οίκο, αλλά και πολιτικούς συμμάχους του, ώστε να παραμείνει στην Ουάσινγκτον, μέχρι την πλήρη ανάρρωση του Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο εθνικό στρατιωτικό ιατρικό κέντρο (The Walter Reed National Military Medical Center), όπου και λαμβάνει μία σειρά θεραπειών και φαρμάκων κατά της COVID-19.

Προβληματισμοί για την προστασία του αντιπροέδρου

Παρά τις πιέσεις για να παραμείνει εντός της Ουάσινγκτον, οι σύμμαχοι του Πενς αφήνουν να εννοηθεί ότι ο ίδιος είναι φτιαγμένος για μία στιγμή όπως αυτή, με δεδομένο το κατευναστικό ταπεραμέντο του, την αντίληψη των κινήσεων της κυβέρνησης Τραμπ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά και της σταθερής αφοσίωσής του, στον πρόεδρο Τραμπ.

Ωστόσο, άλλοι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Πενς παραπονέθηκαν για την απόφασή του να πετάξει προς τη άλλη άκρη των ΗΠΑ, ενώ ο αρχιστράτηγος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων παραμένει στο νοσοκομείο, ενώ αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, έχουν λάβει περιορισμένες ενημερώσεις για την κατάσταση της υγείας του.

Οι ίδιοι, υποστηρίζουν ότι τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται για την προστασία του αντιπροέδρου στις προεκλογικές εκστρατείες, είναι τα ίδια που απέτυχαν να προστατεύσουν τον πρόεδρο Τραμπ, από την έκθεσή του, στο νέο κορονοϊό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις