Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Μάγδα Φύσσα φτάνει στο Εφετείο
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Μάγδα Φύσσα φτάνει στο Εφετείο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο Εφετείο έφτασε πριν από λίγη ώρα και η Μάγδα Φύσσα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο Εφετείο έφτασε πριν από λίγη ώρα και η Μάγδα Φύσσα για να παρακολουθήσει τη διαδικασία και την ανακοίνωση της ετυμηγορίας για τους 68 κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έφτασε λίγο πριν από τις 9 π.μ. η Μάγδα Φύσσα για να παρακολουθήσει τη διαδικασία και την ανακοίνωση της ετυμηγορίας για τη δολοφονία του γιου της από τον Ρουπακιά και για τους υπόλοιπους 67 κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, φορώντας μάσκα που έγραφε “Killah P”, η Μάγδα Φύσσα απέφυγε οποιεσδήποτε δηλώσεις στις κάμερες και μπήκε απευθείας στο Εφετείο. Πρόκειται φυσικά για μία ιστορική μέρα, για την μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, του γιου της που δολοφονήθηκε από τον Ρουπακιά στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013.

Πώς θα ανακοινωθεί η απόφαση

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ανακοινώνει σε λίγες ώρες την πολυσυζητημένη απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έδρα του δικαστηρίου θα ανακοινώσει την απόφασή του για κάθε υπόθεση ξεχωριστά. Πρώτα θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στη συνέχεια για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα.

Τρίτη κατα σειρά θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη δολοφονική επίθεση κατά συνδικαλιστικών του ΠΑΜΕ και τελευταία, για την εγκληματική οργάνωση. Άγνωστο παραμένει αν οι συνολικά 68 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και οι 18 βουλευτές της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, θα επιλέξουν να παραστούν στη σημερινή διαδικασία. Η παρουσία τους δεν είναι υποχρεωτική, ενώ πλέον, με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα, το δικαστήριο δεν έχει δικαίωμα να διατάξει την προσαγωγή και κράτηση τους μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις