Δημήτρης Καμπανάρος αυτοκτονία: Αρνούνται ακόμη να πιστέψουν όσοι γνώριζαν τον Δημήτρη Καμπανάρο ότι ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου “Νέα Θάλπη” στον Άγιο Στέφανο αυτοκτόνησε χθες στο σπίτι του. Ο μόλις 41 ετών αυτόχειρας αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του με καραμπίνα, αφήνοντας ένα σπαρακτικό σημείωμα, εξηγώντας μέσα από αυτό τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν έναν μήνα, στον οίκο ευγηρίας του είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό δύο εργαζόμενοι και μία τρόφιμος. Ο ιδιοκτήτης είχε νοσήσει και αυτός με κορονοϊό έπειτα από rapid test που έκανε, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε επιβαρυνθεί η ψυχολογική του κατάσταση με τα κρούσματα στην επιχείρησή του την οποία είχε κληρονομήσει πρόσφατα από τον πατέρα του και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.
“Είμαι ένας αποτυχημένος, δυσφήμισα το γηροκομείο, δεν τα κατάφερα, απέτυχα. Πλέον δεν θα με εμπιστευτεί ποτέ κανείς, με νίκησε ο κορονοϊός” φαίνεται πως έγραψε μεταξύ άλλων στο γράμμα ο Δημήτρης Καμπανάρος, όπως μετέδωσε το Mega. “Κουράστηκα. Και μάλλον δεν ήμουν καλός καπετάνιος. Λάτρεψα τη δουλειά μου. Έκανα λάθος, κόλλησα κορονοϊό μετά από όλα αυτά…” συνέχισε.
https://www.youtube.com/watch?v=91gxXcZOf-A
Δημήτρης Καμπανάρος αυτοκτονία: Η αγάπη για τους ηλικιωμένους
Άνθρωποι που τον γνώριζαν μιλούν για ένα εξαιρετικό άτομο, ευαίσθητο και σπουδαίο επιστήμονα μιας και ήταν ψυχολόγος και διδάκτωρ γεροντολογίας. Αγαπούσε ιδιαιτέρως τους ηλικιωμένους και είχε κάνει πολλές προσπάθειες να αντιμετωπίσει τα κρούσματα στο γηροκομείο του -είχε μάλιστα δημιουργήσει και ειδικούς χώρους ώστε να μπορούν οι τρόφιμοι να έρχονται σε επαφή με τους συγγενείς τους. Όλοι τονίζουν ότι τηρούσε από την πρώτη στιγμή με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα κατά της πανδημίας και ενδιαφερόταν πάρα πολύ για την υγεία των ηλικιωμένων στον οίκο ευγηρίας που διατηρούσε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι προχώρησε με δική του πρωτοβουλία σε διενέργεια rapid tests, από τα οποία προέκυψαν τα τρία θετικά κρούσματα.
«Ήταν πιεσμένος το τελευταίο διάστημα», λένε άνθρωποι που γνώριζαν τον 41χρονο ιδιοκτήτη του οίκου ευγηρίας «Νέα Θάλπη»
https://www.youtube.com/watch?v=QXmqDoHaLv0
Έδωσε συνέντευξη μια μέρα πριν αυτοκτονήσει
Σοκ προκαλεί ότι μία μόλις ημέρα πριν το τραγικό φινάλε ο Δημήτρης Καμπανάρος έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τις κλειστές δομές φιλοξενίας μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο 41χρονος αναφέρθηκε στα κρούσματα του γηροκομείου του, δηλώνοντας ότι ο ΕΟΔΥ είχε κάνει τεστ στους εργαζομένους στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου στις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 6 Οκτωβρίου κάλεσε ο ίδιος τον ΕΟΔΥ για να κάνουν πάλι τεστ. “Αν δεν τους είχα καλέσει δεν γίνονταν τα τεστ και δεν θα βρίσκαμε τα κρούσματα” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δημήτρης Καμπανάρος: Ποιος ήταν
Μέσα από το site της Νέας Θάλπης, ο Δημήτρης Καμπανάρος παρουσίαζε σύντομα τον εαυτό του και εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν να ασχοληθεί με την τρίτη ηλικία, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του ήταν η βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων. “Η επιλογή μου να ασχοληθώ με τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας αποτέλεσε καρπό καθαρά εσωτερικής παρότρυνσης και αγάπης προς τη Μούσα μου, τη γιαγιά μου την Άρτεμη.
Αφού ολοκλήρωσα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το Τμήμα Παιδαγωγικής – Φιλοσοφίας – Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) το 2001 συνέχισα τις σπουδές μου στον κλάδο της Γεροντολογίας, στη Γερμανία στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, αποκτώντας Μεταπτυχιακό (2001-2003) και Διδακτορικό τίτλο σπουδών (2003-2006 – υποτροφία του Κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης).
Το 2002 έλαβα το βραβείο DAAD για τον αλλοδαπό φοιτητή με την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση σε συνδυασμό με κοινωνική προσφορά στους ηλικιωμένους στο Δήμο της Χαϊδελβέργης.
Πάντα ήθελα να προσφέρω τις γνώσεις μου και τον εαυτό μου στο να βελτιώνω τη ζωή των ηλικιωμένων, έμπρακτα και όχι θεωρητικά. Έτσι επέστρεψα στην Ελλάδα το 2006 και δημιούργησα τη Μονάδα Φροντίδας και Αποθεραπείας “Νέα Θάλπη” στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφάρμοσα προγράμματα εργοθεραπείας, νοητικής ενδυνάμωσης και δημιουργικής απασχόλησης προσπαθώντας να αλλάξω το αρνητικό στερεότυπο αδυναμίας και ανικανότητας που κυριαρχεί στην κοινή γνώμη για την Τρίτη και Τέταρτη Ηλικία.
Από το 2010 μέχρι το 2014 κατείχα τη θέση του Ειδικού Συμβούλου κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο Ηλιούπολης. Το 2012 ο Δήμος Ηλιούπολης απέσπασε το Πανελλήνιο Βραβείο Ενεργού Γήρανσης και Διαγενεακής Αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από το 2012 μέχρι σήμερα υλοποιώ μαζί με την Μ.Κ.Ο. “50και Ελλάς” με στρατηγικό συνεργάτη την εταιρεία τηλεπικοινωνιών COSMOTE το καινοτόμο Πρόγραμμα “Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο”, στο πλαίσιο του οποίου πάνω από 6.000 συμπολίτες μας άνω των 50 ετών έχουν διδαχθεί βασικές γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και tablet. Από το 2014 εργάζομαι ως ειδικός σύμβουλος στο Κοινωφελές Ίδρυμα “ΤΙΜΑ”, το οποίο χρηματοδοτεί προγράμματα που αφορούν στην κάλυψη πρωτογενών αναγκών για ηλικιωμένους, πάντα με γνώμονα την αρχή της ουσιαστικότητας και της βιωσιμότητας. Από το 2014 διατελώ Ταμίας της Πανελλήνιας Ένωσης των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Το 2020 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο City College, Διεθνές Παράρτημα του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ στην Αγγλία, αποκτώντας τον τίτλο Executive MBA στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας”.
Το μήνυμα του γηροκομείου: Το κενό που αφήνει δεν αναπληρώνεται
Με ένα συγκινητικό μήνυμα μέσω του Facebook οι εργαζόμενοι της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων “Νέα Θάλπη” στον Άγιο Στέφανο αποχαιρέτησαν το αφεντικό και συνεργάτη τους, με τα μηνύματα συμπαράστασης στην ανάρτηση να διαδέχονται το ένα το άλλο. “Η οικογένεια, οι φίλοι, οι συνεργάτες του στη Νέα Θάλπη, αισθανόμαστε βαθύτατη οδύνη για τον αδόκητο χαμό του” σημείωσαν και τονίζουν ότι “το κενό που αφήνει πίσω του ο 41χρονος δεν αναπληρώνεται”. Στη συνέχεια, το γηροκομείο με νέο μήνυμά του δηλώνει ότι παρά το θλιβερό γεγονός η μονάδα θα συνεχίσει να λειτουργεί, καθησυχάζοντας τους συγγενείς των ηλικιωμένων.
Δήμαρχος Διονύσου: Είμαι συγκλονισμένος
Ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης με ανακοίνωσή του δήλωσε συγκλονισμένος από τον θάνατο του Καμπανάρου και έκανε λόγο για έναν άνθρωπο ιδιαίτερα αγαπητό, έναν άριστο επιχειρηματία και έναν διαπρεπή επιστήμονα.
Όλη η δήλωσή του:
“Με ανείπωτη θλίψη πληροφορήθηκα πριν από λίγο την τραγική είδηση του θανάτου του συμπολίτη μας Δ.Κ., ο οποίος υπήρξε ιδιοκτήτης της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων “Νέα Θάλπη”. Δυστυχώς, ο αποβιώσας αφαίρεσε τη δική του ζωή, για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους, ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε, πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε το γεγονός ότι βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 μία φιλοξενούμενη και δύο υπάλληλοι της Μονάδας που διατηρούσε.
Ο Δ.Κ. υπήρξε ένα εξέχον μέλος της κοινωνίας του Δήμου Διονύσου, άριστος επιχειρηματίας και διαπρεπής επιστήμονας, ιδιαίτερα αγαπητός από την τοπική μας κοινωνία. Θέλω να πω ότι είμαι συγκλονισμένος από την τραγική είδηση. Εκφράζω και εκ μέρους των συναδέλφων μου τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος και την αμέριστη στήριξή μας σε οτιδήποτε χρειαστούν. Καλό Παράδεισο να έχει…”
Είμαι ένας αποτυχημένος
«Είμαι ένας αποτυχημένος. Δυσφήμησα το γηροκομείο. Δεν τα κατάφερα. Απέτυχα. Πλέον δεν θα με εμπιστευτεί ποτέ ξανά κανείς. Με νίκησε ο κορωνοϊός», φέρεται να έγραψε ο 41χρονος, που φέρεται να έδωσε τέλος στη ζωή του με καραμπίνα. Μεταξύ άλλων, ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου σημείωσε: «Κουράστηκα. Και μάλλον δεν ήμουν καλός καπετάνιος. Λάτρεψα τη δουλειά μου. Έκανα λάθος, κόλλησα κορωνοϊό μετά από όλα αυτά…».