Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ κορονοϊός: Επίθεση κατά των ΜΜΕ με αφορμή την έξαρση της πανδημίας
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ κορονοϊός: Επίθεση κατά των ΜΜΕ με αφορμή την έξαρση της πανδημίας

Τραμπ κορονοϊός: Επίθεση κατά των ΜΜΕ με αφορμή την έξαρση της πανδημίας εξαπέλυσε εκ νέου, λίγο πριν τις εκλογές ο Αμερικανός πρόεδρος

Τραμπ κορονοϊός: Στον μεγάλο αριθμό τεστ που γίνονται και στα Fake news που διακινούνται από τα μέσα ενημέρωσης, απέδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ την τεράστια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, αμφισβητώντας για άλλα μια φορά την επικινδυνότητα του ιού, με τον οποίο και ο ίδιος «κόλλησε» πριν μερικές εβδομάδες. Σε tweet που «ανέβασε» τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιχειρεί να «πολιτικοποιήσει» το πρόβλημα της πανδημίας, προσκαλώντας τους Αμερικανούς να τον ψηφίσουν στις 4 Νοεμβρίου.

«Τα κρούσματα αυξάνονται επειδή κάνουμε συνέχεια τεστ, τεστ, τεστ! Πρόκειται για συνομωσία fake news από τα μέσα ενημέρωσης. Πολλοί είναι οι νέοι άνθρωποι που θεραπεύονται πολύ γρήγορα, στο 99,9%» ανέφερε ο Τραμπ. Και συνέχισε: «Η συνομωσία των διεφθαρμένων μέσων ενημέρωσης βρίσκεται πάντα ψηλά! Στις 4 Νοεμβρίου, το θέμα αυτό θα αλλάξει εντελώς. Ψηφίστε!».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άσκησε τα εκλογικά του δικαιώματα, πρόωρα, στη Φλόριντα, προτού συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του, με τη συμμετοχή του σε τρεις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα κερδίσει το χαμένο έδαφος έναντι του Τζο Μπάιντεν και θα επαναλάβει την 3η Νοεμβρίου τη νίκη του 2016. «Ψήφισα έναν τύπο που ονομάζεται Τραμπ», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους , προσθέτοντας:

«Ήταν μια πολύ ασφαλής ψήφος, πολύ πιο ασφαλής από εκείνη όταν στέλνετε την ψήφο σας μέσω του ταχυδρομείου». Ο Αμερικανός πρόεδρος επικαλείται, συχνά, χωρίς καμία απόδειξη, την απειλή της εκλογικής νοθείας, αναφορικά με την επιστολική ψήφο. Όπως περισσότεροι από 55 εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν ήδη ψηφίσει πρόωρα, ιδίως εξαιτίας του φόβου με τoν Covid-19, ο δισεκατομμυριούχος άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του σε μια βιβλιοθήκη στο Ουέστ Παλμ Μπιτς, κοντά στο Μαρ α Λάγκο, τη νέα φορολογική κατοικία του από τότε που αποχώρησε από την πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου είχε γίνει δεκτός με γιουχαΐσματα, πριν από 4 χρόνια, τη στιγμή που ψήφιζε.

Στη Φλόριντα, δεκάδες υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους. Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επέστρεψε στον προεκλογικό στίβο με φρενήρεις ρυθμούς μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, όπου παρέμεινε τρεις νύχτες καθώς είχε προσβληθεί από τον νέο κορoνοϊό, θα μεταβεί στη συνέχεια στη Βόρεια Καρολίνα, στο Οχάιο και το Ουισκόνσιν, προτού πάει αύριο Κυριακή στο Νιου Χαμσάιρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις