Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης κορονοϊός: Σε τεστ υποβλήθηκε ο πρωθυπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης κορονοϊός: Σε τεστ υποβλήθηκε ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης κορονοϊός: Ο πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε τεστ καθώς προ εννέα ημερών είχε έρθει σε επαφη με τον βουλευτή Σταύρο Κελέτση, που σήμερα βρέθηκε θετικός

Μητσοτάκης κορονοϊός: Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα του τεστ για κορονοϊό στο οποίο υποβλήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έγινε γνωστό ότι ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης έχει προσβληθεί από τον ιό. O κ. Μητσοτάκης πάντως είχε υποβληθεί -υποχρεωτικά- σε τεστ και την περασμένη εβδομάδα όταν είχε επισκεφθεί την Λευκωσία για την τριμερή σύνοδο με την Κύπρο και την Αίγυπτο, το οποίο ήταν και πάλι αρνητικό. Ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί με τον κ. Κελέτση τη Σαμοθράκη, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα. Σημειώνεται ότι τότε δεν ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, παρά μόνο στις «κόκκινες» περιοχές. Εκείνη την περίοδο στο «κόκκινο» βρισκόταν μόνο η Κοζάνη.

Θετικός στον κορονοϊό διεγνώσθη, ο βουλευτής Έβρου με την ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης. Ο ίδιος ενημερώθηκε την Κυριακή για το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υπεβλήθη και δεν παραβρέθηκε στην συζήτηση της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες είχε παραστεί σε εκπομπή του Καναλιού της Βουλής με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν και να τεθούν σε προληπτική καραντίνα.

Στο “Παπανικολής” ο πρωθυπουργός

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την Τετάρτη, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το υποβρύχιο «Παπανικολής» και θα συνομιλήσει με το πλήρωμα. Μπορεί λόγω κοροναϊού να έχουν ακυρωθεί οι παρελάσεις ωστόσο στην παρούσα συγκυρία όπου η Τουρκία έχει αναβαθμίσει τις επιθετικές της κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και φλερτάρει με το θερμό επεισόδιο, ο πρωθυπουργός θέλει να στείλει μήνυμα εγρήγορσης και επαγρύπνησης.

Άλλωστε οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε συναγερμό και ετοιμότητα για τυχόν πρόκληση θερμού επεισοδίου, ενώ τα τελευταία 24ωρα όμως, όπως και τον περασμένο Αύγουστο, οι επιτελείς σε Μαξίμου και Πεντάγωνο έχουν συνεχώς μπροστά τους τα σχέδια ενεργοποίησης στρατιωτικής εμπλοκής.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία εκτός της Navtex για την παράταση των ερευνών του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο είχε εκδώσει Navtex για την πραγματοποίηση ασκήσεων με πραγματικά πυρά στο Κεντρικό Αιγαίο από την οποία έκανε μισό βήμα πίσω πριν από λίγο ανακοινώνοντας ότι οι ασκήσεις δεν θα διεξαχθούν από σήμερα έως και τις 28 Οκτωβρίου όπως αρχικά είχε προγραμματίσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις