Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Νέα επίθεση Γαλλία: Συναγερμός και στη Μέκκα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα επίθεση Γαλλία: Συναγερμός και στη Μέκκα

Νέα επίθεση Γαλλία: Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη από τις Αρχές

Νέα επίθεση Γαλλία: Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε πριν μετά τις 11 το πρωί στην Αβινιόν της Γαλλίας, όταν ένας άνδρας επιθέτηκε κατά αστυνομικών φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ».

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ ο άνδρας μετά την επίθεση έπεσε νεκρός από τα αστυνομικά πυρά.

Το περιστατικό συνέβη λιγότερο από δύο ώρες μετά τη σοκαριστική επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας, κατά την οποία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν.

Σαουδική Αραβία: Συναγερμός στη Τζέντα – Επίθεση με μαχαίρι στον φρουρό του Γαλλικού προξενείου

Ένας άνδρας συνελήφθη στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, αφού μαχαίρωσε φρουρό στο γαλλικό προξενείο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας χρησιμοποίησε ένα «αιχμηρό εργαλείο» για να μαχαιρώσει τον φρουρό.

Τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια Γαλλίας: Αποκεφαλίστηκε γυναίκα – Τρεις νεκροί

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία έπειτα από νέα επίθεση μέσα σε εκκλησία της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια. Τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς -δύο γυναίκες και έναν άνδρα- και πολλούς τραυματίες.  Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η μία από τις δύο γυναίκες αποκεφαλίστηκε από τον δράστη. Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί δήλωσε ότι ο δράστης συνελήφθη.

Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, ο δράστης πρώτα πυροβολήθηκε από την Αστυνομία και στη συνέχεια συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης επαναλάμβανε τη φράση «Αλάχου Άκμπαρ» («Ο θεός είναι Ύψιστος») και ήταν υπό την επήρεια φαρμάκων. O τρόπος με τον οποίο έδρασε ο άνδρας ήταν ακριβώς ο ίδιος με την δολοφονία του Γάλλου καθηγητή Ιστορίας, Σαμιέλ Πατί, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο της Νίκαιας. Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανάν επιβεβαίωσε ότι η αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, όπως μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Η στιγμή που εισβάλλει η αστυνομία μέσα στην εκκλησία:

https://twitter.com/SOSCdOrient/status/1321743002063298562?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1321743002063298562%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1059854%2Falert-epithesi-me-mahairi-sti-nikaia-tis-gallias%2F

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις