Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Μνημόσυνο Φουντούλη – Καπελώνη: Ένταση στο Γαλάτσι, 14 προσαγωγές
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μνημόσυνο Φουντούλη – Καπελώνη: Ένταση στο Γαλάτσι, 14 προσαγωγές

Μνημόσυνο Φουντούλη - Καπελώνη: Η αστυνομία απαγόρευσε χθες τις δύο συγκεντρώσεις για να αποφευχθούν επεισόδια.

Μνημόσυνο Φουντούλη – Καπελώνη: Την τελευταία στιγμή απετράπη σύρραξη μεταξύ ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών στο Νέο Ηράκλειο, με τους άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρούν σε 24 προσαγωγές. Νωρίτερα μια ομάδα ακροδεξιών είχε συγκεντρωθεί στο κοιμητήριο του Νέου Ηρακλείου για το μνημόσυνο του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη, των μελών της Χρυσής Αυγής που είχαν εκτελεστεί από αγνώστους έξω από τα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης. Την ίδια στιγμή είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στη Λαμπρινή στο Γαλάτσι.

Η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει στην απαγόρευση των δύο συγκεντρώσεων υπό το φόβο συμπλοκής και επεισοδίων. Παρά τις απαγορεύσεις οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στα δύο σημεία.

Οι άντρες της ΕΛΑΣ προχώρησαν στην προσαγωγή 10 χρυσαυγιτών που είχαν συγκεντρωθεί στο κοιμητήριο Νέου Ηρακλείου και 14 αντιεξουσιαστών οι οποίο εμφανίστηκαν σε περιοχή της Νέας Ιωνίας. Μετά τις προσαγωγές οι συγκεντρώσεις διαλύθηκαν ενώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος για επεισόδια.

Οι συγκεντρώσεις είχαν απαγορευτεί από την ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ανέφερε τα εξής:

“Με αποφάσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής απαγορεύεται η πραγματοποίηση των ακόλουθων αυριανών (01-11-2020) δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων:

την 16:00 ώρα στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο μελών της συλλογικότητας “Αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου” και

την ίδια ώρα (16:00) επί της Λ. Ηρακλείου 420 στο Ν. Ηράκλειο μελών του κόμματος “ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ” και ακολούθως πορεία με τελικό προορισμό το νεκροταφείο Ηρακλείου.

Οι παραπάνω απαγορεύσεις αποφασίστηκαν επειδή επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ενώ απειλείται σοβαρά και η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, με την ταυτόχρονη πραγματοποίηση των δυο συναθροίσεων”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις