Συγκέντρωση στο Γαλάτσι: «Καμία κακοποίηση πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Συγκέντρωση στο Γαλάτσι: «Καμία κακοποίηση πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σχετικά με τα γεγονότα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στην Αθήνα, χθες το απόγευμα. Από τα επεισόδια συνελήφθησαν δεκατρία άτομα (10 άνδρες και 3 γυναίκες). Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έφεραν αντικείμενα πρόσφορα για την άσκηση βίας, και συγκεκριμένα ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια.
Αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο κάλεσαν επανειλημμένα και επίμονα τα συγκεντρωμένα άτομα να διαλυθούν, λόγω κινδύνου διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας και για την αποφυγή διασποράς διάδοσης της covid -19». Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και «κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών» «με τα κοντάρια που κρατούσαν καθώς και με τραπέζια και καρέκλες από παρακείμενο κατάστημα εστίασης», με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Ο ένας από τους άνδρες συνελήφθη σε παρακείμενο κατάστημα, αφού προηγουμένως χτύπησε αστυνομικό με κοντάρι που έφερε και το οποίο κατασχέθηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.
Μία φορά χρήση δακρυγόνου αερίου
«Κατά τη διάρκεια των περιστατικών στο κατάστημα, από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε μία φορά χρήση δακρυγόνου αερίου (φυσούνα). Περίπου δύο ώρες μετά από αυτά τα περιστατικά αναφέρθηκε ότι δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία με συγγενικά τους πρόσωπα διέρχονταν εκείνη τη στιγμή (δηλαδή μετά από δύο ώρες) από παρακείμενο σημείο, ανέφεραν ενόχληση στο λαιμό.
Συνεπώς, καμία κακοποίηση -και μάλιστα με χρήση γκλοπ- πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές» αναφέρει η ΕΛΑΣ στην ίδια ανακοίνωση και σημειώνει: «Οι αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν συνιστούν γεγονότα. Η Αστυνομία τις διερευνά ως καταγγελίες και ενημερώνει υπεύθυνα το κοινό, διαδικασία την οποία εφαρμόζει και στη συγκεκριμένη περίπτωση».