Τουρκία - Ακάρ: Κατά 30% μειώθηκε λόγω φτώχειας η κατανάλωση κρέατος στην Τουρκία - Την ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εξήρε την έκταση των τουρκικών δραστηριοτήτων πέραν της Μεσογείου
Τουρκία – Ακάρ: Στην τακτική των προκλήσεων έναντι της Αθήνας επιμένει η Άγκυρα. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ μιλώντας χθες σε αξιωματικούς του στρατού τόνισε ότι ο στόλος και τα αεροσκάφη βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της χώρας. «Αυτή τη στιγμή, 60 πλοία μας είναι σε κατάσταση ετοιμότητας, σε επαγρύπνηση. Τα αεροσκάφη μας είναι στους αιθέρες μας, στη θάλασσα όλοι είναι στα καθήκοντά τους. Για ποιο λόγο; Για το δίκαιό μας, για τα δικαιώματά μας, έχουμε δίκαιο και είμαστε και ισχυροί». Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, κατηγόρησε την Ελλάδα πως θέλει να γίνεται πάντα το δικό της «με εγωιστικό και κακομαθημένο τρόπο» και πρόσθεσε πως η Τουρκία έχει δίκαιο και είναι ισχυρή.
Αν με δικά σας σύνορα, θέλετε να εγκλωβίσετε μια χώρα που έχει ακτογραμμή 1.870 χλμ, κι αν πείτε πως όλα είναι δικά σας τότε θα προκύπτει πρόβλημα. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα να κάνουμε. Η Ελλάδα να έρθει να μιλήσουμε να συζητήσουμε να προκύψουν λύσεις με έναν λογικό και συνετό τρόπο μέσω διαλόγου και των διαπραγματεύσεων που θα γίνουν αποδεκτές. Εκτός από αυτό δεν μπορείτε να μας κάνετε με εγωιστικό και κακομαθημένο τρόπο, να αποδεχθούμε την ιδέα του “θα γίνεται πάντα αυτό που εγώ λέω”».
https://www.youtube.com/watch?v=TQrLR1s3ajM
“Εχθρότητα κατά Τουρκίας και Ισλάμ στην Ευρώπη”
Στην ομιλία του ο Ακάρ παραλλήλισε την Τουρκία με το Ισλάμ και κατηγόρησε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες ότι έχουν εχθρότητα με τους Τούρκους και τους μουσουλμάνους. Χαρακτήρισε μάλιστα τρομοκρατική δράση τη σάτιρα του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo. Παράλληλα ο Ακάρ, εξήρε την έκταση των τουρκικών δραστηριοτήτων πέραν της Μεσογείου, από την Ουκρανία και τον Κόλπο έως τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν.
Τζουμχουριέτ: Κόβουν το κρέας οι Τούρκοι λόγω φτώχειας
Την πραγματικότητα που βιώνουν οι Τούρκοι πολίτες αποκαλύπτει δημοσίευμα της τουρκικής Τζουμχουριέτ, σύμφωνα με το οποίο λόγω φτώχειας αυξήθηκε κατά 25% η κατανάλωση σε μακαρόνια και μειώθηκε κατά 30% η κατανάλωση κρέατος.
Η κατά κεφαλήν κατανάλωση κρέατος ήταν 9,3 κιλά το 2016 και έχει πλέον μειωθεί στα 7 κιλά, δηλαδή μείωση που αγγίζει το 20%.