Γεωργιανοί διαρρήκτες: Συνελήφθησαν από την Ασφάλεια δύο Γεωργιανοί και μία ομοεθνής τους για διαρρήξεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ευρώπη.
Γεωργιανοί διαρρήκτες: Ίσως δεν έχει προηγούμενο ο τρόπος με τον οποίο μέλη οργανωμένης συμμορίας Γεωργιανών διαρρηκτών διαπίστωναν ότι οι ένοικοι των κατοικιών που επέλεγαν να εισβάλουν, έλειπαν στις δουλειές τους. Πήγαιναν κάτω από την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού(!) και «έστηναν αυτί»! Όταν διαπίστωναν ότι δούλευε «στο φουλ», εγκατέλειπαν τα σχέδια για ληστρική εισβολή. Όταν όμως διαπίστωναν, στη διάρκεια των συνεχών «αυτοψιών», ότι δεν ήταν σε λειτουργία, κανόνιζαν την εισβολή! Ο δεύτερος τρόπος να διαπιστώνουν από ακόμη πιο κοντά την απουσία ή μη των ενοίκων, ήταν η πρόσβαση στο εσωτερικό των πολυκατοικιών ή στον περίβολο των μονοκατοικιών. Αναλάμβανε η γυναίκα του κυκλώματος να εξασφαλίζει την πρόσβαση δήθεν πετώντας διαφημιστικά φυλλάδια. Κάποια στιγμή, τρύπωνε από την είσοδο, έμπαιναν και ένας δύο από τους υπόλοιπους και βρίσκονταν έξω από τις πόρτες των διαμερισμάτων.
Εκεί, δοκίμαζαν κλειδιά-πασπαρτού ή μελετούσαν την κλειδαριά, πήγαιναν στο… εργαστήριό τους κι έφτιαχναν το κατάλληλο κλειδί για να ξεκλειδώσουν. Η σπείρα με την αυστηρή ιεραρχική δομή και επικεφαλής έναν 42χρονο, βρισκόταν σε διαρκή κίνηση. Χτυπούσε όχι μόνο στην Αττική, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και σε ευρωπαϊκές πόλεις! Μάλιστα, δύο από τα ταυτοποιημένα μέλη της βρίσκονται στη Ρώμη και ήδη εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για να εκδοθούν στην Ελλάδα. Οι συλληφθέντες έχουν ποινικό παρελθόν για ίδια αδικήματα στη χώρα μας και κάποιοι έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης.
Γεωργιανοί διαρρήκτες: Σε Καλλιθέα, Κυψέλη και Αιγάλεω
Συνελήφθησαν, σε Καλλιθέα, Κυψέλη και Αιγάλεω, οι δύο Γεωργιανοί, 42 και 35 ετών και μια 30χρονη, μέλη της οργάνωσης. Οι συλληφθέντες, λέει η Αστυνομία, δρούσαν τουλάχιστον από το καλοκαίρι. Σημαντικό ρόλο για την λειτουργία της οργάνωσης είχε, εκτός από τον αρχηγό και ο 35χρονος συλληφθείς, που κατείχε κυρίως τον ρόλο του τσιλιαδόρου, ενημερώνοντας τα μέλη που δρούσαν εντός των οικιών για την κίνηση έξω από αυτές, αλλά και τους ενοίκους που εισέρχονταν στην πολυκατοικία.
Ο ρόλος της γυναίκας
Για τον ρόλο της 30χρονης, η Αστυνομία λέει: «Ιδιαίτερο ρόλο κατείχε στην οργάνωση και η 30χρονη συλληφθείσα, η οποία είχε επιφορτιστεί και αυτή με τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Επίσης στο σπίτι της διατηρούσε και διάφορα κλοπιμαία της ομάδας τα οποία τα παρέδιδε στον αρχηγό κατόπιν σχετικής εντολής του, προκειμένου στη συνέχεια να διατεθούν σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια και κλεπταποδόχους. Επιπλέον είχε αναλάβει και την διαδικασία αποστολής στο εξωτερικό χρημάτων, που είχε αποκομίσει η οργάνωση από τις εγκληματικές της δραστηριότητες, μέσω εμβασμάτων».
Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα
Για τη δράση τους, χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, τα οποία στάθμευαν σε σημεία που απείχαν ικανή απόσταση από το σημείο της διάρρηξης, προκειμένου να μην εντοπιστούν, είτε από κάμερες που υπήρχαν στην περιοχή είτε γενικότερα από τις Αστυνομικές Αρχές. Στην επιλογή του οχήματος που θα νοίκιαζαν έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα αφού προσπαθούσαν να επιλέξουν όχημα «ουδέτερης χρωματικής απόχρωσης» προκειμένου να περνάνε όσο το δυνατό «απαρατήρητοι». Τα κλοπιμαία τα έδιναν σε ενεχυροδανειστήρια και κλεπταποδόχους, εισπράττοντας χρήματα.
Το «ταμείο»
Στη συνέχεια, μοιράζονταν τα χρήματα αυτά, παρακρατώντας όμως ένα ποσό για το «ταμείο» της οργάνωσης. Επίσης μέρος των χρημάτων που αποκόμιζε η οργάνωση από την εγκληματική της δραστηριότητα, τα διοχέτευαν σε χώρες του εξωτερικού, σε συγγενικά ή άλλα πρόσωπα, μέσω εμβασμάτων, πάντα με την σύμφωνη γνώμη του αρχηγού της ομάδας, ενώ τα υπόλοιπα τα χρησιμοποιούσαν για τον βιοπορισμό τους.
Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, δερμάτινα είδη, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων, αποδείξεις μεταφοράς εμβασμάτων στο εξωτερικό και συναλλαγών με ενεχυροδανειστήρια, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, πασπαρτού κλειδιών και μηχανήματα κατασκευής πασπαρτού κλειδιών. Έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής 11 περιπτώσεις κλοπών από οικίες στην Αττική και 4 περιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη και η έρευνα συνεχίζεται.