ΜΕΘ Ελλάδα κορονοϊός: Στο ηθικό και το φιλότιμο κρατάει το σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη όρθιο, παρά τα σοβαρά προβλήματα, εξήγησε μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 o Δημήτρης Λουκίδης, αντιπρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παπανικολάου. Μονάδες όπως η Νευρολογική και η Οφθαλμολογική, επιστρατεύονται στην μάχη κατά του κορονοϊού χρησιμοποιώντας κλίνες από εκεί για να υποδεχθούν περιστατικά COVID-19. Ενώ όσοι ασθενείς χρειάζονται τις δύο αυτές μονάδες, μεταφέρονται σε άλλες. Ο κ. Λουκίδης, επισήμανε ότι δεν έχει λυγίσει ακόμη το σύστημα και αντέχει όπως είπε. «Δεν έχουμε φτάσει σε επίπεδα Ιταλίας να επιλέγουμε τους ασθενείς που θα ζήσουν», τόνισε μεταξύ άλλων.
Τα προβλήματα όμως είναι σοβαρά, όπως είπε, υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Το καλοκαίρι, όπως είπε, διορίστηκαν περίπου 70 άτομα επικουρικοί, όμως ακόμη δεν έχουν ενσωματωθεί διότι εκπαιδεύονται, φτάνοντας στα όρια της εξάντλησης το παλιό προσωπικό. Κατήγγειλε παράλληλα ο κ. Λουκίδης, πως υπήρξαν μετακινήσεις προϊσταμένων, ώστε να έρθουν άλλοι στη θέση τους, προερχόμενοι από κομματικό προσωπικό, όπως είπε ο ίδιος.
Σε καραντίνα ο πρύτανης του ΑΠΘ
Από εκεί και πέρα όπως έγινε γνωστό σε καραντίνα στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη μπήκε από το βράδυ της Τρίτης ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Νίκος Παπαϊωάννου, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού τα προηγούμενα 24ωρα. Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, επισημαίνοντας ότι ακολουθεί, πλέον, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
«Σήμερα το βράδυ (σ.σ. την Τρίτη) επιβεβαιώθηκε θετικό στον κορωνοϊό Sars-Cov-2 άτομο με το οποίο είχα έλθει σε επαφή τις προηγούμενες ημέρες. Τηρώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο έθεσα εαυτόν σε κατ’ οίκον απομόνωση και ακολουθώ τις οδηγίες του ΕΟΔΥ», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου.