Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιατρός με κορονοϊό: Έκανε χειρουργείο και μετά διαγνώστηκε θετικός
ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός με κορονοϊό: Έκανε χειρουργείο και μετά διαγνώστηκε θετικός

Γιατρός με κορονοϊό: Ο γιατρός φέρεται ότι είχε επαφή με μεγάλο αριθμό ασθενών – Πάντως η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη

Γιατρός με κορονοϊό: Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί η αποκάλυψη ότι γιατρός στο ΠΑΓΝΗ έκανε χειρουργείο και στη συνέχεια διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο γιατρός είχε δει μεγάλο αριθμό ασθενών την προηγούμενη ημέρα, γεγονός που αυξάνει την ανησυχία. Ωστόσο ο διοικητής του νοσοκομείου δήλωσε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Το περιστατικό πάντως εξετάζεται ήδη από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Μάλιστα ο διοικητής Γιώργος Χαλκιαδάκης, είπε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, έχουν ενημερωθεί για το γεγονός και πως όλη η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών του γιατρού. Παράλληλα, με το κρούσμα στον γιατρό, έγινε γνωστό πως μονάδα Covid του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 11 ασθενείς και στην ΜΕΘ τρία ακόμα άτομα.

Συναγερμός με έξι παιδιά να νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, έχοντας οδηγήσει στην απόφαση για δεύτερο, γενικευμένο lockdown.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ3, μόνο στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται σε κλινικές COVID-19 περισσότερα από 100 άτομα, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά, ηλικίας από 2 μηνών έως 12 ετών, χωρίς, ευτυχώς, κανένα από αυτά να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ. Το Ιπποκράτειο αποτελεί κέντρο αναφοράς για παιδιά που νοσούν από τον νέο κορονοϊό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ η κατάσταση των πέντε παιδιών είναι καλή, ενώ το ένα έχει παρουσιάσει πνευμονία, χωρίς όμως να εμπνέει κάποια ανησυχία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις