Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

18

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μυλόπουλος ΕΟΔΥ: Εισαγγελική έρευνα για την ανάρτησή του
ΕΛΛΑΔΑ

Μυλόπουλος ΕΟΔΥ: Εισαγγελική έρευνα για την ανάρτησή του

Μυλόπουλος ΕΟΔΥ: Η παραγγελία αφορά τις σχετικές αναρτήσεις του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ και πρώην προέδρου της Αττικό Μετρό, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί εικονικών τεστ κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ

Μυλόπουλος ΕΟΔΥ: Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλους, μετά το σχόλιο του Γιάννη Μυλόπουλου για εικονικά τεστ κορονοϊού από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Η παραγγελία αφορά τις σχετικές αναρτήσεις του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ και πρώην προέδρου της Αττικό Μετρό, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο προϊστάμενος ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας να εξακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Ο Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος είχε διοριστεί πρόεδρος της Αττικό Μετρό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι μια γνωστή του είχε καθίσει στην ουρά του ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ κορονοϊού, στην παραλία Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία, όμως, καθυστερούσε και τελικά η γυναίκα έφυγε χωρίς να εξεταστεί. Ύστερα από μερικές ημέρες, σύμφωνα με την ανάρτηση, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον ΕΟΔΥ και ενημερώθηκε ότι το τεστ που δεν είχε γίνει, ήταν… θετικό.

Ο ΕΟΔΥ κατέφυγε στη δικαιοσύνη

Ο ΕΟΔΥ διέψευσε το περιστατικό και προειδοποίησε ότι σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη επειδή θίγεται από την ψευδή ανάρτηση που αφορά τη δημόσια υγεία. Στη συνέχεια ο πρώην πρύτανης απέσυρε την ανάρτησή του στο Facebook που παρουσίαζε τον ΕΟΔΥ ότι διενεργεί εικονικές εξετάσεις για τον κορονοϊό. Μετά τις αντιδράσεις, με νεότερη ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Μυλόπουλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τις πηγές του, σεβόμενος τα προσωπικά δεδομένα.

«Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή μου για ιστορία που άκουσα έκρινα καλό να την κατεβάσω. Μη μπορώντας να αποκαλύψω τις πηγές μου, σεβόμενος προσωπικά δεδομένα, δεν μπορώ να υποστηρίξω την αξιοπιστία της. Οι πρωταγωνιστές αν θέλουν θα προχωρήσουν οι ίδιοι σε καταγγελία», έγραψε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις