Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Εμβόλιο κορονοϊού – Λαγκάρντ: Προσγειώνει την υπεραισιοδοξία η πρόεδρος της ΕΚΤ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμβόλιο κορονοϊού – Λαγκάρντ: Προσγειώνει την υπεραισιοδοξία η πρόεδρος της ΕΚΤ

Εμβόλιο κορονοϊού - Λαγκάρντ: «Είναι ακόμα πιθανό να έρθουμε αντιμέτωποι με νέους κύκλους ταχύτατης εξάπλωσης του ιού και περιοριστικών μέτρων μέχρι να επιτευχθεί ανοσία σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού», τόνισε η πρόεδρος της ΕΚΤ

Εμβόλιο κορονοϊού – Λαγκάρντ: Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε σήμερα ότι, ακόμα και με ένα εμβόλιο, η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη κινδυνεύει να είναι «ασταθής», ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξης των θεραπειών. «Μολονότι τα τελευταία νέα για το εμβόλιο δείχνουν ενθαρρυντικά, είναι ακόμα πιθανό να έρθουμε αντιμέτωποι με νέους κύκλους ταχύτατης εξάπλωσης του ιού και περιοριστικών μέτρων μέχρι να επιτευχθεί ανοσία σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού», υπογράμμισε η Κριστίν Λαγκάρντ, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

«Ενώ όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, το πρόγραμμα έκτακτης αγοράς ομολόγων PEPP και τα TLTROs έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στο υφιστάμενο περιβάλλον και μπορούν να προσαρμοστούν με δυναμικό τρόπο στην εξέλιξη της πανδημίας», σημείωσε η κυρία Λαγκάρντ. «Ως εκ τούτου θα παραμείνουν τα βασικά εργαλεία για την προσαρμογή της νομισματικής μας πολιτικής» πρόσθεσε. Και προειδοποίησε ότι ότι η ανάκαμψη της ευρωζώνης αναμένεται να είναι ασταθής.

Δείτε ακόμα:
«Αντιτρομοκρατικό πακέτο» σχεδιάζει η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού – Τι περιλαμβάνει
Άδωνις: “Πέσαμε έξω” στις εκτιμήσεις μας για το δεύτερο κύμα- Η αντίδραση της Ακρίτα
Τι πρέπει να προσέχουμε στις ηλεκτρονικές μας αγορές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις