Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός ΟΑΣΘ κρούσματα: Κλειστά εκδοτήρια – Σε καραντίνα 350 εργαζόμενοι
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός ΟΑΣΘ κρούσματα: Κλειστά εκδοτήρια – Σε καραντίνα 350 εργαζόμενοι

Κορονοϊός ΟΑΣΘ κρούσματα: Με δεδομένη την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων COVID στη Θεσσαλονίκη, ήταν αναμενόμενο ότι αργά ή γρήγορα ο κορονοϊός θα κέρδιζε έδαφος και στον ΟΑΣΘ

Κορονοϊός ΟΑΣΘ κρούσματα:  Σε καραντίνα τέθηκαν 350 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ λόγω κορoνοϊού. Ο ΟΑΣΘ, μετά τον δήμο Θεσσαλονίκης, είναι ο Οργανισμός με το μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε περίπου 2.050.  Με δεδομένη την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων COVID στη Θεσσαλονίκη, ήταν αναμενόμενο ότι αργά ή γρήγορα ο κορονοϊός θα κέρδιζε έδαφος και στον ΟΑΣΘ, πόσo μάλλον που μερίδα των εργαζομένων συναλλάσσεται ή έρχεται σε επαφή καθημερινά με το κοινό.

Όπως επισημαίνουν στην Voria.gr τόσο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας, όσο και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Γιάννης Δήμκας το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι πρωτίστως ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά ο αριθμός των υπαλλήλων οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα, για διάφορους λόγους.

Eξαδάκτυλος: Στη Θεσσαλονίκη να πάμε σε μέτρα Μαρτίου… χθες

Για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη μίλησε και ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλο, ζητώντας γενικευμένο λοκντάουν. «Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε σε μέτρα Μαρτίου χθες» ήταν το νέο δραματικό μήνυμα του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), στον ΣΚΑΪ για αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων.  «Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο… Mετά τη 13η μέρα περιοριστικών μέτρων δεν έχουμε δει ούτε σταθεροποίηση πόσω μάλλον αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος. (Το λοκντάουν), τόνισε, πρέπει να επεκταθεί στα μέτρα του Μαρτίου, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη. «Χθες έπρεπε να γίνει αυτό».

«Κούραση βλέπουμε στο ρυθμό της εξάπλωσης όχι σταθεροποίηση στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα» πρόσθεσε. «Οι αριθμοί θα χειροτερέψουν πρόσκαιρα, τελευταίοι ανεβαίνουν τελευταίοι κατεβαίνουν» εξήγησε ο γιατρός. «Όπως δεν εξαιρέθηκε η Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Πάσχα, η Κυριακή του Πάσχα, η  28η Οκτωβρίου, η 25η Μαρτίου όπως δεν εξαιρείται καμία πιστή δεν πρέπει να εξαιρεθούν και οι συγκεντρώσεις για τη 17 Νοέμβρη, πρόκειται για υγειονομικό έγκλημα» επανέλαβε.

Γεμάτες οι μονάδες Covid

Από την πλευρά της η νοσηλεύτρια του ΑΧΕΠΑ Ελένη Μπακιρλή σχολίασε ότι στο νοσοκομείο οι μονάδες COVID είναι γεμάτες. «Από σήμερα δόθηκαν τέσσερις κλίνες ΜΕΘ σε μη COVID που δίνονται σε περιστατικά COVID. Θα προστεθούν άλλες δύο».

«Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα όλοι μας είμαστε φοβισμένοι δέχεται παρά πολύ μεγάλη πίεση το ΕΣΥ, οι περισσότεροι υγειονομικοί είναι μεγαλύτερης ηλικίας ανήκουν και οι ίδιοι σε ευπαθείς ομάδες, ενώ προστίθενται συνάδελφοι σε καραντίνα και συνάδελφοι που πρέπει να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού» τόνισε η κ. Μπακιρλή.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις