Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χρυσοχοΐδης Πολυτεχνείο: Σκληρές δηλώσεις του υπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης Πολυτεχνείο: Σκληρές δηλώσεις του υπουργού

Χρυσοχοΐδης Πολυτεχνείο: Για τη συγκέντρωση θα διερευνηθούν ευθύνες σχετικά με την προστασία της δημόσιας υγείας, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Χρυσοχοΐδης Πολυτεχνείο: Σε όλους όσους προσήχθησαν ή συνελήφθησαν στις σημερινές συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο θα επιβληθούν πρόστιμα Covid, πέρα από όποια άλλη διερεύνηση ευθυνών, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον ΣΚΑΪ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι απόφαση ήταν να μην σταματήσει σήμερα η ζωή στην πόλη, λειτουργούσαν οι συγκοινωνίες, η κυκλοφορία κ.λπ. και «θα το συνεχίσουμε αυτό, να τελειώνουμε με τις διαδηλώσεις που καταλύουν την κοινωνική ζωή».

Ερωτηθείς πώς συγκεντρώθηκαν υπό τις δεδομένες συνθήκες 1.500 άτομα, ο υπουργός σημείωσε ότι από τη στιγμή που είναι ανοιχτή η πόλη, μπορούσε να κυκλοφορεί ο καθένας και πρόσθεσε: «Νιώθω μεγάλη απογοήτευση, γιατί τιμώ το ΚΚΕ, την ώρα που έχουμε 95% των ΜΕΘ καλυμμένες, μία πολιτική παράταξη να κάνει συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης με 1500 άτομα».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι με δική του εντολή «10 φορές ο αξιωματικός ζητούσε από την ηγεσία της συγκέντρωσης να αποχωρήσουν, όμως αυτό δεν συνέβη ποτέ. Άρα δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τα διατάξει την διάλυση της συγκέντρωσης». Ζήτησε δε «να τελειώνει η υπόθεση με τη μονομερή τοποθέτηση υπέρ κάποιων και κατά της αστυνομίας».

Σε άλλη ερώτηση, απάντησε ότι θα πραγματοποιηθεί έρευνα για τις καταγγελίες του ΚΚΕ. Εν όψει της επετείου Γρηγορόπουλου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «είναι προφανές ότι εν μέσω πανδημίας δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις