Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εθελόντριες νοσηλεύτριες – Άργος: Αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Εθελόντριες νοσηλεύτριες – Άργος: Αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη

Εθελόντριες νοσηλεύτριες - Άργος: Οι νοσηλεύτριες από την Αργολίδα που αναχώρησαν εθελοντικά σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου από το Νοσοκομείου του Άργους για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στο ΑΧΕΠΑ

Εθελόντριες νοσηλεύτριες – Άργος: Η Γεωργία, η Χριστίνα, η Άννα, η Αναστασία, η Μαρία- Αγγελική, και η Παναγιώτα, είναι οι νοσηλεύτριες από την Αργολίδα που αναχώρησαν εθελοντικά σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου από το Νοσοκομείου του Άργους για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στο ΑΧΕΠΑ στην τιτάνια προσπάθεια ενάντια στην πανδημία του κορονοϊόυ που καταβάλλουν τις τελευταίες εβδομάδες. Λίγες ώρες πριν το ταξίδι, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, βρέθηκε κοντά τους, συνομίλησε μαζί τους, τους συνεχάρη εκ μέρους όλου του κόσμου της Αργολίδας για την πράξη τους και τους ευχήθηκε καλή δύναμη, προσφέροντας τους και από ένα τριαντάφυλλο.

“Έξι Νοσηλεύτριες από το Νοσοκομείο Άργους έφυγαν με προορισμό τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ όπου πάνε να υπηρετήσουν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τον τομέα υγείας που χτυπιέται εκεί αγρίως από τον Covid-19. Μόνο υπερήφανος μπορώ να αισθάνομαι γι’ αυτές τις νοσηλεύτριες που εθελοντικά βάζουν μπροστά και πάνω από όλα την υγεία των συνανθρώπων μας, και πάνε με αυταπάρνηση να τους υπηρετήσουν. Εύχομαι σε όλες σας να προσέχετε και να γυρίσετε πίσω υγιείς” δήλωσε ο Δημαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Τρεις νοσηλευτές από την Κέρκυρα «πετάνε» την Παρασκευή για Θεσσαλονίκη

Ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους από την Κρήτη και τα Γιάννενα, τρεις νοσηλευτές από την Κέρκυρα εκδήλωσαν την εθελοντική τους προσφορά στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ώστε να συνδράμουν στην προσπάθεια των συναδέλφων τους στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για έναν νοσηλευτή της ΜΕΘ και δύο νοσηλεύτριες, που θα μεταβούν αεροπορικώς, νωρίς αύριο το πρωί, στη συμπρωτεύουσα και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να βοηθήσουν ανιδιοτελώς στη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής, ανθρωπιάς και επαγγελματισμού της Δέσποινας, της Αγάπης και του Μιχάλη που εθελοντικά προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους, στις δύσκολες στιγμές, στην Θεσσαλονίκη. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτούς και τους εύχομαι να έχουν υγεία και καλή δύναμη στο έργο τους» δήλωσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Από τη μεριά τους οι νοσηλευτές ανέφεραν πως «η συμμετοχή τους είναι μία πράξη αυτονόητη, αφού θεωρούν ότι σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή για το υγειονομικό σύστημα της Θεσσαλονίκης και του αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι τους, η συμβολή όλων των υγειονομικών είναι απαραίτητη».

Το ανάρτηση του Κικίλια

«Είναι συγκινητική η συμπαράσταση στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του στο Facebook, υπογραμμίζοντας ότι «οι Έλληνες ενωμένοι, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις