Κορονοϊός: Την ώρα που η χώρα μας πλήττεται έντονα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα νοσοκομεία βρίσκονται ένα βήμα από τον κόκκινο συναγερμό, το πολιτικό προσωπικό της χώρας ασχολείται τις τελευταίες ώρες με το πάρτι γενεθλίων του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου αλλά και τις εικόνες που απεικονίστηκαν στην πρόσοψη της βουλής. Το πάρτι γενεθλίων του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου, αναμφίβολα έδωσε τα λάθος μηνύματα στην κοινωνία, κυρίως γιατί η θέση αυτή, δεν είναι μόνο συνδικαλιστική αλλά και θεσμική.
Από τον Γιάννη Ντσούνο
Και σίγουρα, η πράξη αυτή του προέδρου του ΔΣΑ δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των δικηγόρων ή των νομικών της χώρας όπως θα συνέβαινε σε κάθε παρόμοια περίπτωση. Το γεγονός πήρε και άλλες διαστάσεις με αρκετούς να ζητούν την παραίτηση του προέδρου και άλλους να υποστηρίζουν ότι ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός.
Το θέμα δεν έχει καμία άλλη διάσταση στην παρούσα φάση, τουλάχιστον κατά την προσωπική μας άποψη, πέραν της υγειονομικής και των επικίνδυνων και λανθασμένων μηνυμάτων που περνούν στην κοινωνία τέτοιες ενέργειες. Για τα υπόλοιπα, υπάρχει πολύς χρόνος μετά το τέλος της πανδημίας να ασχοληθούμε. Και ερχόμαστε στον τρόπο με τον οποίο η βουλή τίμησε την ημέρα των ενόπλων δυνάμεων που συμπέφτει χρονικά με τον εορτασμό των Εισοδείων της Θεοτόκου.
Ενοχλήθηκαν κάποιοι, γιατί στις εικόνες που προβλήθηκαν υπήρχαν άρματα μάχης, στρατιώτες αλλά και η εικόνα της Παναγίας. Δεν ακούσαμε ωστόσο τι θα έπρεπε να απεικονίζεται στην Βουλή στον εορτασμό αυτών των δύο γεγονότων. Επιπροσθέτως, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν σε δηλώσεις τους ότι αυτές οι εικόνες αποτελούν προσβολή της δημοκρατίας χωρίς ωστόσο να εξηγήσουν τι ακριβώς εννοούν. Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι το πολίτευμά μας κινδυνεύει από τέτοιου είδους προβολές στο κτίριο του κοινοβουλίου;
Σε κάθε περίπτωση και οι δύο περιπτώσεις δεν θα έπρεπε στην παρούσα φάση να αποτελούν σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης. Σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης και μάλιστα προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων έπρεπε να αποτελεί η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα απανωτά “καμπανάκια” που χτυπούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ χειρότερα. Σημείο αντιπαράθεσης και μάλιστα γόνιμης θα έπρεπε να είναι η διεξαγωγή περισσότερων τεστ ανά την επικράτεια ή το πόσο γρήγορα θα εμβολιαστεί ο πληθυσμός της χώρας όταν με το καλό έρθει το εμβόλιο.
Και τέλος, σημείο αντιπαράθεσης θα πρέπει να είναι η οικονομία και η ζημιά που έχουν υποστεί και θα συνεχίσουν να υπόκεινται οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι. Αυτή είναι η σωστή κατεύθυνση. Όλα τα υπόλοιπα δυστυχώς κινούνται σε πολύ, μα σε πολύ λάθος κατεύθυνση.