29χρονη Κατερίνη – αλλεργικό σοκ: Ακόμη μια τραγωδία χτυπά την οικογένεια της άτυχης 29χρονης Άννας από την Μεσαία Μηλιά της Κατερίνης, η οποία είχε αποβιώσει πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου 2019, έχοντας υποστεί αλλεργικό σοκ, αφού λίγες ημέρες νωρίτερα είχε φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι. Η μοίρα υπήρξε αδυσώπητη για μια ακόμη φορά, καθώς χθες έφυγε από τη ζωή και ο 37χρονος σύζυγός της, Γιάννης Πιτσιάνης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες σχετικά με τα αίτια του θανάτου του.
Υπενθυμίζεται πως η άτυχη γυναίκα γέννησε στο Νοσοκομείο Κατερίνης και λόγω της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε, της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο, στο οποίο ήταν αλλεργική, όπως είχαν καταγγείλει οι συγγενείς της. Μέσα σε λίγη ώρα, ο οργανισμός της άρχισε να αντιδρά αρνητικά, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και να οδηγηθεί στην εντατική.
Από την Κατερίνη διακομίστηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπέστη εγκεφαλικό οίδημα λόγω της αντίδρασης του οργανισμού της στο φάρμακο που της χορηγήθηκε. Ωστόσο, τα ξημερώματα της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου 2019 η 29χρονη λεχώνα, δεν άντεξε, με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους.
“Είμαι χαμένος…”
“Είμαι χαμένος. Κάνω κουράγιο μόνο για το παιδί μου. Τώρα είμαι πατέρας. Προσπαθώ, προσπαθώ…” είχε δηλώσει τότε ο σύζυγος της Άννας. Η μοίρα ωστόσο στάθηκε σκληρή και για τον Γιάννη Πιτσιάνη, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή, αφήνοντας πίσω το παιδί του, που σήμερα είναι ενός έτους.
Το νοσοκομείο, στην ανακοίνωσή του για τον θάνατο της 29χρονης γυναίκας είχε αναφέρει: Σας ενημερώνουμε ότι, η ασθενής με τα αρχικά Κ.Ε., ετών 29, η οποία διακομίσθηκε στις 22.11.2019, από το Γ.Ν. Κατερίνης στη ΜΕΘ Ενηλίκων του Νοσοκομείου μας, λόγω παρατεταμένης ΚΑΡΠΑ, μετά από καισαρική τομή και αναφερόμενη χορήγηση φαρμακευτικών παραγόντων, απεβίωσε σήμερα, 28.11.2019 και ώρα 7.45, με πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχών εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής – ισχαιμικής βλάβης, παρά τη μέγιστη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη των ζωτικών της λειτουργιών.