Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

22

Ιανουαρίου 2025

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΕΘ Αλεξανδρούπολη: Ασφυκτική είναι η κατάσταση – Γκρεμίζουν τοίχους στο νοσοκομείο
ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟΙΧΟΥΣ

ΜΕΘ Αλεξανδρούπολη: Ασφυκτική είναι η κατάσταση – Γκρεμίζουν τοίχους στο νοσοκομείο

ΜΕΘ Αλεξανδρούπολη:  “Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με covid-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου, και καρκίνοι”

ΜΕΘ Αλεξανδρούπολη: Ασφυκτική είναι η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 93 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 71 στις Μονάδες Covid-19, 18 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τέσσερις στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

Διοίκηση και γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος οδηγήθηκαν στην απόφαση να γκρεμίσουν τοίχους προκειμένου να δημιουργήσουν μια ακόμη πτέρυγα ΜΕΘ, οκτώ κλινών, σύμφωνα με τα όσα λέει ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου και μεταδίδει το inkomotini.news.

“Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!”, αναφωνεί ο Καθηγητής Θεοδόσης Μπιρμπίλης, του οποίου το μήνυμα συγκλονίζει: “Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με covid-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου, και καρκίνοι”.

Διοικήτρια νοσοκομείου Δράμας: «Τιτάνια η προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες»

Στην τιτάνια προσπάθεια που, όπως τόνισε, καταβάλλουν καθημερινά όλοι οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες από τη νοσηλεία των ασθενών με κορονοϊό, αναφέρθηκε, με σημερινές της δηλώσεις, η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος, Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου.

«Το νοσοκομείο ασφυκτιά», υπογράμμισε η διοικήτρια και αναφερόμενη στο προσωπικό σημείωσε: «Είναι όλοι εδώ, είναι αλύγιστοι, πολεμάνε, για να κρατήσουμε ψηλά το νομό».

Η κ. Καρατζόγλου επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή οι δηλωμένες κλίνες covid υπερβαίνουν το 50% του συνολικού αριθμού των κλινών. Ειδικότερα, στις τρεις κλινικές covid νοσηλεύονται 136 ασθενείς επί συνόλου 140 κλινών που είναι το δυναμικό των κλινικών, ενώ η συνολική δυναμική του νοσοκομείου είναι 265 κλίνες.

Μέχρι σήμερα διενεργήθηκαν 4500 τεστ σε ασθενείς, 700 τεστ στο προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ έγιναν και 1400 rapid tests. Επίσης, τα δυο τελευταία 24ωρα λειτουργεί στο νοσοκομείο και το νέο εργαστήριο μοριακού ελέγχου ανίχνευσης του ιού εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ταχύτητα στην έκδοση των αποτελεσμάτων.

Έχοντας δίπλα της τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, τη διευθύντρια και την ειδική παθολόγο της Παθολογικής κλινικής αλλά και τη διευθύνουσα της Νοσηλευτικής υπηρεσίας, η κ. Καρατζόγλου δεν έκρυψε την ανησυχία για τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων που παρουσιάζει η περιοχή, υπογραμμίζοντας πως «παρά τη γενική καραντίνα που επικρατεί συνεχίζει να υπάρχει μια δυναμική στον αριθμό των εισαγωγών». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μόνο κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας έγιναν περί τις τριάντα εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό».

Τι είπε για τις προσλήψεις

Όσον άφορα τις προσλήψεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο Δράμας, η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος -μεταξύ άλλων- υπογράμμισε: «Προσλήφθηκε ένας μόνιμος γιατρός, εφτά επικουρικοί και από προχθές έχουμε δύο νέες συμβάσεις μονίμων γιατρών. Έχουμε στην αναμονή δύο θέσεις ειδικών γιατρών, αυτή του διευθυντή Παθολογίας και του διευθυντή Πνευμονολογίας. Βέβαια, εδώ να επισημάνουμε ότι όλοι εμείς δεν θα δούμε παραπάνω ανθρώπους στο νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι προκηρύξαμε. Οι γιατροί που ήδη υπηρετούν, απλά θα καταλάβουν τη θέση του διευθυντή των δύο κλινικών. Επίσης, έχουμε προσλάβει δύο παρασκευάστριες, έναν βιολόγο, 39 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 10 συναδέλφους λοιπό προσωπικό (τεχνικό, βοηθητικό, κλπ.) και έχουμε στην αναμονή ακόμα 23 προσλήψεις, για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η έγκριση από το υπουργείο Υγείας».

Η κ. Καρατζόγλου ανέφερε ακόμη ότι ο αριθμός των θανάτων μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο «αγγίζει» τους 60. Οι διακομιδές που έγιναν σε άλλα νοσοκομεία είναι 115, ενώ συνολικά στο νοσοκομείο της Δράμας έχουν νοσηλευτεί μέχρι σήμερα 536 ασθενείς.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις της στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και να παραμένουν σπίτι τους για την ασφάλεια και την προστασία τη δική τους και των γύρων τους.

«Γονατίζουν» τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Η επέλαση του κορονοϊού στη Μακεδονία και τη Θράκη αποτυπώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο μέσα στα νοσοκομεία τους τις τελευταίες εβδομάδες, στη μάχη που γίνεται για να αναπτυχθούν κλίνες απλές και εντατικές για ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, στον αμείωτο ρυθμό εισαγωγής νέων ασθενών αλλά και διασωληνωμένων, στην εναγώνια προσπάθεια να μην μείνει κανένας ασθενής χωρίς περίθαλψη και νοσηλεία, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα νοσηλευτεί εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την οικία του.

Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται πλέον, σύμφωνα με τους εργαζομένους του, το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο οποίο νοσηλεύονταν χθες το βράδυ 100 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 εκ των οποίων οι 21 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ, στη ΜΑΦ, στην αίθουσα ανάνηψης και στη χειρουργική αίθουσα.

Έξι στους 10 ασθενείς νοσηλεύονται στη βόρεια Ελλάδα

Το 60% των ασθενών με λοίμωξη λόγω του κορονοϊού στο ΕΣΥ νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας. Από τους 3.585 ασθενεις που νοσηλεύονταν χθες το βράδυ σε απλές κλινικές στο σύστημα υγείας, οι 2.214 βρίσκονταν στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Άλλοι 303 νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ των νοσοκομείων ενώ 314 ήταν διασωληνωμένοι, αυξημένοι μάλιστα κατά 10 σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο.

Ενδεικτικό της πίεσης που ασκείται στο ΕΣΥ στις συγκεκριμένες υγειονομικές περιφέρειες της Μακεδονίας και της Θράκης είναι ότι οι ασθενείς πλέον διασωληνώνονται και εκτός ΜΕΘ σε άλλους χώρους των νοσοκομείων, ιδίως σε χειρουργεία και αίθουσες ανάνηψης. με φορητό εξοπλισμό. Χθες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ήταν διαθέσιμες μόλις δύο κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό και ανάλογη ήταν η εικόνα σε όλα τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας. Η αεροδιακομιδή των τριών βαρέως νοσούντων από την Καβάλα στην Αττική δείχνει με τον πιο σαφή τρόπο την αδυναμία του ΕΣΥ να συγκρατήσει το κύμα των ασθενών στη βόρεια Ελλάδα, και ουδείς βεβαίως αποκλείει τη συνέχιση των αεροδιακομιδών και από άλλα νοσοκομεία επιβαρυμένα λόγω της επιδημίας.

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, για παράδειγμα, οι εργαζομένοι, υπογραμμίζουν πως εκτός από τις πεπερασμένες αντοχές των ίδιων, έχουν ξεπεραστεί οι αντοχές των υποδομών, όπως εκείνες της παροχής οξυγόνου. Αναφέρουν ενδεικτικα πως στο νοσοκομείο τον περασμένο Αύγουστο οι ανάγκες ημερησίως στην παροχή οξυγόνου ήταν περίπου 700cm3 και πλέον ξεπερνούν τα 2.000 cm3 ημερησίως, συνεπώς τριπλασιάστηκαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις