Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

23

Δεκεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δράμα κορονοϊός: Πέθανε και δεύτερη νοσηλεύτρια
ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΙΛΑ Η ΠΟΕΔΗΝ

Δράμα κορονοϊός: Πέθανε και δεύτερη νοσηλεύτρια

Δράμα κορονοϊός: Είναι η δεύτερη νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Δράμας που χάνει τη ζωή της από την πανδημία

Δράμα κορονοϊός: Πως να διαχειριστείς το συναίσθημα της απώλειας ενός ανθρώπου με τον οποίο συνυπήρχες για περισσότερο από 30 χρόνια μέσα στον ίδιο χώρο, διερωτώνται συνάδελφοι της 59χρονης Σοφίας Καραγκιοζίδου. Η Σοφία Καραγκιοζίδου με 35ετή πείρα, έχοντας υπάρξει προϊστάμενη στη Μονάδα Καρδιάς του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, κατέληξε έπειτα από 10 μέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπου είχε μεταφερθεί καθώς η υγεία της χειροτέρευε μέρα με τη μέρα. «Ο φόβος της ήταν να μην διασωληνωθεί» λέει στο protothema.gr ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, Ιωάννης Παπαδόπουλος. «Δυστυχώς διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης κι εκεί ο οργανισμός δεν την άντεξε» προσθέτει.

Είχε μόλις προλάβει να γίνει γιαγιά, λίγο πριν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Δράμας. Κατάφερε να δει το εγγόνι της από κοντά, αν και η μητέρα του, δηλαδή η κόρη της, όπως και το νεογνό διαγνώστηκαν με κορονοϊό. Όταν έφτασε η ώρα να κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο, τους αποχαιρέτησε, υποσχόμενη να επιστρέψει γρήγορα πίσω τους, γερή και δυνατή για να βοηθήσει την κόρη της και να χαρεί το εγγόνι της.

Πηγή Protothema

Έβλεπε εικόνες και βίντεο που της έστελνε η κόρη της

Μέσα στον θάλαμο, έβλεπ εικόνες και βίντεο που της έστελνε η κόρη της στο κινητό της τηλέφωνο και για να την εμψυχώσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι γιατροί ζητούν από τους συγγενείς των νοσηλευομένων να επικοινωνούν μαζί τους στα κινητά τηλέφωνα, να τους μιλούν και να τους λένε πόσο τους αγαπούν, παρόλο που εκείνοι συνήθως δεν μπορούν να απαντήσουν, ειδικά όσοι λαμβάνουν υποστήριξη με οξυγόνο. H επικοινωνία με τους δικούς τους ανθρώπους επιδρά σημαντικά στην ψυχολογία τους και τους βοηθάει.

Οι μέρες περνούσαν, όμως η κατάσταση της υγείας της, δυστυχώς χειροτέρευε. Χωρίς σοβαρό υποκείμενο νόσημα, όπως λένε συνάδελφοι της, μόνο χάπια για την πίεση λάμβανε. Κάποια στιγμή, όταν τα πράματα χειροτέρεψαν, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά και εισαγωγή της σε ΜΕΘ νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό. Την δεδομένη χρονική στιγμή ελεύθερη ΜΕΘ διέθετε το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Έδωσε την μάχη της, όμως δεν τα κατάφερε καθώς ο ιός προκάλεσε σοβαρές επιπλοκές στον οργανισμό της.

Η Σοφία Καραγκιοζίδου έιναι το δεύτερο θύμα του νοσοκομείου της Δράμας που χάνει τη ζωή του από κορονοϊό. Είχε προηγηθεί η 52χρονη Άννα Αμβροσιάδου. Στη λίστα των θυμάτων συγκαταλέγονται και οι σύζυγοι δύο εργαζομένων στο νοσοκομείο, μιας καθαρίστριας και μιας διοικητικής υπαλλήλου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους τέσσερις νεκρούς μέχρι στιγμής.

Απαράδεκτες οι συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο Κιλκίς

Για απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας περιστατικών κορoνοϊού στο νοσοκομείο του Κιλκίς κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, παραθέτοντας σχετικές φωτογραφίες. Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς νοσηλεύει 55 περιστατικά κορωνοϊού σε απαράδεκτες συνθήκες, καθώς δεν διαθέτει ΜΕΘ και διασωληνωμένα περιστατικά μένουν αρκετά εκτός ΜΕΘ μέχρι να βρεθεί κλίνη σε άλλο νοσοκομείο. «Νοσηλεύονται σε μία κλινική ύποπτα και θετικά κρούσματα. Μάλιστα τα ύποπτα βρίσκονται στον ίδιο χώρο μαζί με κίνδυνο να κολλήσει ένας θετικός τον άλλον αρνητικό ασθενή. Μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει. Τα δείγματα για τεστ τα στέλνουν σε ιδιωτικό ή στη Θεσσαλονίκη, ενώ με καθυστέρηση λαμβάνονται απαντήσεις», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Πιο συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά την υποστελέχωση του νοσοκομείου η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι υπηρετούν μόνο δύο πνευμονολόγοι, κανένας λοιμωξιολόγος, κανένας νευρολόγος, ενώ από τους πέντε αναισθησιολόγους οι δύο νοσούν από κορωνοϊό. «Οι διακομιδές ασθενών γίνονται με άλλες ειδικότητες. Νοσούν τουλάχιστον 60 συνάδελφοι. Χωρίς επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας με αυτοθυσία προσπαθούν να σώσουν ζωές ασθενών με κορονοϊό», συμπλήρώνει.

«Η κεντρική παροχή οξυγόνου δεν επαρκεί. Με φορητές μπουκάλες παρέχουν οξυγόνο στους ασθενείς. Πολλοί συνάδελφοι νόσησαν εξ αιτίας των απαράδεκτων συνθηκών. Μεταξύ αυτών και ο συνδικαλιστής Καλεμκερίδης Αχιλλέας». «Δημιουργούνται αερολύματα από διασωληνωμένους ασθενείς και το προσωπικό τους φροντίζει χωρίς στολές και μασκες υψηλής προστασίας. Χθες, Κυριακή, υπήρχαν δυο διασωληνωμένα περιστατικά στους θαλάμους που διακομίστηκαν Θεσσαλονίκη. Σήμερα, Δευτέρα, υπάρχουν άλλοι δυο», τονίζεται στη σχετική ενημέρωση.

«Ενδεικτικό της πίεσης από τις εισαγωγές ασθενών είναι ότι τα επιτοίχια ροόμετρα οξυγόνου στο νεοσυσταθέν τμήμα Covid-19 λόγω αυξημένης ζήτησης υπολειτουργούν και χρειάζεται να ενισχύονται από φορητές φιάλες οξυγόνου. Υπάρχει μία καθαρίστρια την νύχτα σε όλο το Νοσοκομείο με τρεις κλινικές κορονοϊού», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις