ΠΟΥ για Ελλάδα: «Λίγη υπομονή, το εμβόλιο είναι εδώ»

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΥ για Ελλάδα: «Λίγη υπομονή, το εμβόλιο είναι εδώ»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

ΠΟΥ για Ελλάδα: Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ξεκίνησε την ενημέρωση της Τετάρτης, προλογίζοντας το μήνυμα Κλούγκε.

02.12.2020 | 19:49

ΠΟΥ για Ελλάδα: Το μήνυμα του γενικού περιφερειακού διευθυντή του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, μεταδόθηκε κατά την ενημέρωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια. «Είναι μια πρόκληση την οποία μπορούμε να αντιπαρέλθουμε, αν κάνουμε σωστές επιλογές. Είτε θα δούμε ένα τρίτο κύμα, είτε θα κρατήσουμε τη γραμμή εδώ», είπε ο Κλούγκε στο μήνυμά του κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, για την ανάγκη τήρησης των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού. «Ο ιός έχει ακόμη τη δυνατότητα να κάνει εξαιρετικά μεγάλο κακό», σημείωσε.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ξεκίνησε την ενημέρωση της Τετάρτης, προλογίζοντας το μήνυμα Κλούγκε. Ωστόσο, το βίντεο προβλήθηκε με προβλήματα στον ήχο και την μετάφραση, με αποτέλεσμα η μετάδοση του να διακοπεί. «Η ΕΡΤ προσπαθεί να διορθώσει τα θέματα με το κοντρόλ, ώστε να παρουσιάσει το μήνυμα του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ» είπε ο κ. Κικίλιας. Τελικά, η δημόσια τηλεόραση αποκατάστησε το πρόβλημα και το βίντεο προβλήθηκε λίγα λεπτά αργότερα.

Ο εμβολιασμός σώζει ζωές

Όπως λέει ο Κλούγκε, ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός. Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ τόνισε πως στην Ελλάδα ο εμβολιασμός και για άλλες ασθένειες βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. «Η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού προστατεύεται μέσω ενός ευρέος προγράμματος εμβολιασμού. Γνωρίζετε πολύ καλά την προστασία που σώζει ζωές μέσω του εμβολιασμού», είπε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Ο Κλούγκε απευθύνθηκε και στις ανησυχίες των πολιτών για το εμβόλιο. «Δεν είναι ασύνηθες να ανησυχούμε για τον εμβολιασμό. Το να πάρει κανείς το εμβόλιο θα είναι ένας καταλύτης, ένα αποτελεσματικό όπλο κατά της πανδημίας» είπε, και σημείωσε πως ακολουθούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να χορηγηθεί έγκριση.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα

«Η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο για να ξεδιπλωθεί το σχέδιο εμβολιασμού του Covid-19. Έχει σημειώσει τεράστια προσπάθεια, ώστε ο αριθμός εμβολίων θα διανεμηθεί με δίκαιο τρόπο. Τώρα, το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί», είπε αναφερόμενος στην Ελλάδα, τονίζοντας πως ο ΠΟΥ βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές αρχές και το υπουργείο Υγείας. «Μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε τον πόλεμο της πανδημίας» είπε κλείνοντας ο Χανς Κλούγκε, ο οποίος ευχήθηκε: «Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες, καλά Χριστούγεννα. Το μεγαλύτερο δώρο θα είναι να δράσουμε υπεύθυνα, να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τζέφ Μπέζος και Λόρεν Σάντσεζ παντρεύτηκαν στο νησί Σαν Τζόρτζιο Ματζιόρε της Βενετίας 02.12.2020 | 19:49
Οικονομάκου για Τσερέλα: «Θα έρθει στην Ελλάδα, εγώ δεν είναι εφικτό να πάω λόγω των παιδιών» 02.12.2020 | 19:49
Κατερίνα Καινούργιου: Ο πατέρας μου είχε τη μανία να γίνω δικηγόρος, δήλωσα κρυφά σχολή κι έγινε ο κακός χαμός στο σπίτι 02.12.2020 | 19:49
Μήνυμα ενότητας και ενίσχυσης των δεσμών με την Ομογένεια των ΗΠΑ μετέφερε ο Γιάννης Λοβέρδος 02.12.2020 | 19:49
Τέξας: Καταδίκη σοκ 206 ετών για την εν ψυχρώ δολοφονία φοιτητή έξω από μπαρ 02.12.2020 | 19:49
Ντέμης Νικολαΐδης για Άννα Βίσση: Πρώτη φορά την είδα πριν από δυο χρόνια, δεν είναι ότι δεν μου επιτρεπόταν, απλά δεν πήγαινα 02.12.2020 | 19:49
Δήμος Βερύκιος: Βαρύ πένθος για τον δημοσιογράφο 02.12.2020 | 19:49
Πετούσε γλάστρες και χαλιά από το μπαλκόνι στον Βόλο μετά από καβγά με τη σύζυγό του που τον κατηγόρησε για ομόφυλη σχέση 02.12.2020 | 19:49
Exit mobile version