Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητροπολίτης Καστοριάς κορονοϊός: Στο νοσοκομείο ο Σεβασμιώτατος
ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Καστοριάς κορονοϊός: Στο νοσοκομείο ο Σεβασμιώτατος

Μητροπολίτης Καστοριάς κορονοϊός: Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο Μητροπολίτης Καστοριάς, Σεραφείμ.

Μητροπολίτης Καστοριάς κορονοϊός: Σε τεστ κορονοϊού υποβλήθηκε ο Μητροπολίτης Καστοριάς, Σεραφείμ. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό και ο Σεβασμιώτατος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη. Συγκεκριμένα χθες το βράδυ μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς αφού παρουσίασε  συμπτώματα κορονοϊού.

Τι ισχύει με το άνοιγμα των εκκλησιών

Από εκεί και πέρα όσον αφορά στο αν θα ανοίξουν οι εκκλησίες για την περίοδο των Χριστουγέννων, αυτό αναμένεται να γίνει γνωστό στο τέλος της εβδομάδας. Ωστόσο φαίνεται πως οι ναοί θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία με τα καταστήματα. «Δεν μπορεί να ανοίγει το λιανεμπόριο και να μείνουν κλειστές οι εκκλησίες. Αυτά είναι που θα συζητηθούν τις επόμενες 2-3 μέρες ώστε να ληφθούν αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Χθες, πάντως, υπήρξε επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κι επισήμως. Και από τις δύο πλευρές αναζητείται η «χρυσή τομή» που θα επιτρέψει να πραγματοποιηθούν λειτουργίες, χωρίς να παραβιαστούν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, υπάρχουν αρκετοί μητροπολίτες που ζητούν να ανοίξουν οι ναοί για τα Χριστούγεννα, αντιδρώντας με σχόλια που έχουν προκαλέσει συζήτηση, όπως ο μητροπολίτης Ξάνθης, που ανέφερε πως «το Σώμα και Αίμα του Ιησού μας θωρακίζει από τον ιό» ή ο μητροπολίτης Κέρκυρας που ζήτησε να ανοίξουν οι ναοί και να προσκυνήσουν με μέτρα οι πιστοί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις