Κατανάλωση αυγών: Το μαγείρεμα των αυγών είναι από τις πιο εύκολες και γρήγορες λύσεις στη κουζίνα. Ωστόσο η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να αυξήσει την χοληστερίνη και έτσι καλό θα ήταν να προσέξουμε όσον αφορά στην ποσότητα των αυγών που εντάσσουμε στη διατροφή μας.
Σύμφωνα με τη διαιτολόγο και συγγραφέα του «The Small Change Diet», Κέρι Γκανς η κατανάλωση ενός με δύο αυγών την ημέρα είναι αρκετή, με την προϋπόθεση όμως η υπόλοιπη διατροφή μας να είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά. Όσοι έχουν αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, καλό να περιορίζουν την κατανάλωση αβγών σε 3-4 την εβδομάδα.
Τι ισχύει για τα παιδιά
Όσο αφορά στα παιδιά, καλό είναι να καταναλώνουν 4 με 5 αβγά την εβδομάδα. Ο κρόκος σε ένα βρέφος προστίθεται μετά τον 8ο μήνα, ενώ το ασπράδι μετά το πρώτο έτος, γιατί έχει ενοχοποιηθεί για την πρόκληση αλλεργιών. Βέβαια σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά πάντα πρέπει να συμβουλεύεστε το γιατρό σας, ακόμα και για την ακριβή ποσότητα αυγών που μπορούν να καταναλώνουν κάθε μέρα.