Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σουλτάνα Ελευθεριάδου “επιδειξίας”: Η βουλευτής επικαλείται… τον Μπαμπινιώτη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σουλτάνα Ελευθεριάδου “επιδειξίας”: Η βουλευτής επικαλείται… τον Μπαμπινιώτη

Σουλτάνα Ελευθεριάδου "επιδειξίας": Ο τρόπος που χρησιμοποίησε τη λέξη «επιδειξίας» -η οποία έχει άλλη έννοια από αυτήν που θεωρεί η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης- προκάλεσε... αντιδράσεις

Σουλτάνα Ελευθεριάδου “επιδειξίας”: Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα στη Βουλή όταν η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου καταφέρθηκε με έναν υβριστικό χαρακτηρισμό κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο κατά τη διάρκεια της ομιλίας της αποκάλεσε “επιδειξία”. “Ενώ γνωρίζετε πως έχετε αποτύχει παταγωδώς έρχεστε εδώ να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και να ικανοποιήσετε τον εγωκεντρικό επιδειξία ανέμελο αρχηγό σας…”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ελευθεριάδου.

Μετά την έντονη αντίδραση του Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Γιώργου Κουμουτσάκου αλλά και την παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, έγινε σαφές ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να αποκαλέσει επιδειξία τον πρωθυπουργό αλλά επιδειξιομανή καθώς κατά την άποψή της επιδεικνύει τα πλούτη του.

“Ο Αλέξανδρος Σβώλος, γνωστός υποστηρικτής της Νέας Δημοκρατίας”

Αυτή δεν είναι η πρώτη γκάφα στην οποία έχει υποπέσει η Σουλτάνα Ελευθεριάδου, η οποία όπως φαίνεται πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στα λάθη κατά την χρήση της γλώσσας. Τον περασμένο Ιούλιο, μιλώντας πάλι στη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε “γνωστό υποστηρικτή της Νέας Δημοκρατίας” τον Αλέξανδρο Σβώλο, έναν άνθρωπο που υπέστη διώξεις και εξορίες λόγω των αριστερών πεποιθήσεών του και υπήρξε και πρωθυπουργός της επονομαζόμενης “κυβέρνησης του βουνού”. Μάλιστα στην τοποθέτησή της η Σουλτάνα Ελευθεριάδου στην ομιλία της αποκάλεσε “κύριο” τον Αλέξανδρος Σβώλος, που έχει “φύγει” εδώ και 64 χρόνια.

Επιμένει και επικαλείται τον Μπαμπινιώτη

Με ανάρτησή της λίγη ώρα αργότερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο θέμα με ανάρτησή της στο Twitter υποστηρίζοντας τα εξής: “Αποκάλεσα τον κ. Μητσοτάκη επιδειξία( συνώνυμο του επιδειξιομανή, σύμφωνα και με τον Μπαμπινιώτη ) και παρεξηγήθηκαν … περίμενα να τους ενοχλήσει η επίδειξη του πλούτου του, ενώ άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό τους λένε ότι πεινάνε εν έτη 2020”.

Deutsche Welle

Τον περασμένο Αύγουστο, για να μην πάμε πολύ μακριά, επιχειρώντας να κάνει αντιπολίτευση μέσω Twitter και να καταγγείλει δήθεν κυβερνητικές παρεμβάσεις σε ξένα μέσα ενημέρωσης, μετέτρεψε τον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Deutsche Welle» σε… εφημερίδα, προτού σπεύσει να… διορθώσει την γκάφα της, έπειτα από υποδείξεις χρηστών του Twitter.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις