Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

23

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κατασκοπεία Κίνα: Η Αμερική στο επίκεντρο
ΚΟΣΜΟΣ

Κατασκοπεία Κίνα: Η Αμερική στο επίκεντρο

Κατασκοπεία Κίνα: Η Κίνα φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Καραϊβική για να παρακολουθεί τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ

Κατασκοπεία Κίνα: Η Κίνα φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Καραϊβική για να παρακολουθεί τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ ως μέρος της εκστρατείας κατασκοπείας ενάντια στους Αμερικανούς, σύμφωνα με έναν ειδικό ασφάλειας δικτύου κινητής τηλεφωνίας που ανέλυσε δεδομένα ευαίσθητων σημάτων. Τα ευρήματα σηματοδοτούν μια ανησυχητική εικόνα για το πώς η Κίνα φέρεται να έχει εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες δεκαετιών στο παγκόσμιο δίκτυο τηλεπικοινωνιών για να δρομολογήσει «ενεργές» επιθέσεις παρακολούθησης μέσω φορέων τηλεπικοινωνιών.

Οι φερόμενες επιθέσεις φαίνεται να επιτρέπουν στην Κίνα να στοχεύει και να παρακολουθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες συνδρομητών τηλεφώνου των ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα και ανάλυση του Gary Miller, πρώην στέλεχος ασφάλειας δικτύου κινητής τηλεφωνίας που εδρεύει στην Ουάσινγκτον. Ο Μίλερ, ο οποίος έχει περάσει χρόνια αναλύοντας αναφορές πληροφοριών για απειλές για κινητά και παρατηρήσεις σχετικά με την επισήμανση της κυκλοφορίας μεταξύ ξένων και αμερικανικών παρόχων κινητής τηλεφωνίας, δήλωσε σε ορισμένες περιπτώσεις ότι η Κίνα φαίνεται ότι χρησιμοποίησε δίκτυα στην Καραϊβική για να πραγματοποιήσει την επιτήρησή της.

Χακινγκ

Οι ισχυρισμοί περί κατασκοπείας

Στην καρδιά των ισχυρισμών υπάρχουν ισχυρισμοί ότι η Κίνα, χρησιμοποιώντας έναν κρατικό φορέα κινητής τηλεφωνίας, κατευθύνει μηνύματα σηματοδότησης σε συνδρομητές των ΗΠΑ, συνήθως ενώ ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Οι πάροχοι κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ μπορούν να αποκλείσουν με επιτυχία πολλές τέτοιες προσπάθειες, αλλά ο Μίλερ πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν φτάσει αρκετά μακριά για να προστατεύσουν τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, οι οποίοι πιστεύουν ότι δεν γνωρίζουν πόσο ανασφαλείς είναι οι επικοινωνίες τους.

Ο Μίλερ επικέντρωσε την έρευνά του σε μηνύματα που είπε ότι δεν φαινόταν νόμιμα, είτε επειδή ήταν “μη εξουσιοδοτημένα” από το GSMA, ένα διεθνές όργανο καθορισμού προτύπων για τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών ή επειδή τα μηνύματα στάλθηκαν από μια τοποθεσία που δεν ταιριάζει ένας χρήστης ταξίδευε. Συνολικά, ο Μίλερ είπε ότι πιστεύει ότι δεκάδες χιλιάδες χρήστες κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ επηρεάστηκαν από τις φερόμενες επιθέσεις που προέρχονται από την Κίνα από το 2018 έως το 2020.

«Μόλις φτάσετε στις δεκάδες χιλιάδες, οι επιθέσεις χαρακτηρίζονται ως μαζική επιτήρηση, η οποία είναι κυρίως για συλλογή πληροφοριών και όχι απαραίτητα στόχους υψηλού προφίλ. Ίσως να υπάρχουν τοποθεσίες ενδιαφέροντος, και αυτές εμφανίζονται κυρίως όταν οι άνθρωποι είναι στο εξωτερικό », δήλωσε ο Μίλερ. Με άλλα λόγια, ο Μίλερ είπε ότι πίστευε ότι τα μηνύματα ήταν ενδεικτικά της παρακολούθησης των μοτίβων μαζικής κίνησης και της επικοινωνίας των αμερικανών ταξιδιωτών.

Χακινγκ
Με πληροφορίες από το ”The Guardian”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις