Καθάρισμα φούρνου: Το καθάρισμα του φούρνου αποτελεί μία από τις πιο δύσκολες δουλειές στην κουζίνα, καθώς η αφαίρεση των υπολειμμάτων από τα λίπη απαιτεί αρκετό κόπο. Υπάρχει όμως τρόπος να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά. Μία λύση είναι να ανακατέψουμε σε ένα μπολ ίσα μέρη νερού και μαγειρικής σόδας, δημιουργώντας μια πηχτή κρέμα. Στη συνέχεια αλείφουμε την κρέμα σε κάθε επιφάνεια του κρύου ή χλιαρού φούρνου και την αφήνουμε από 5 έως 30 λεπτά, πριν την αφαιρέσουμε με ένα υγρό πανί. Για πολύ δύσκολους λεκέδες, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και μια ίση ποσότητα χοντρού αλατιού.
Μια άλλη εναλλακτική είναι να γεμίσουμε μία κατσαρόλα με νερό και να τη βάλουμε να βράσει. Στη συνέχεια, αφού βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τοποθετούμε μέσα στο νερό ένα φακελάκι αμμωνία. Βάζουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα μέσα στο στο φούρνο και την αφήνουμε ένα ολόκληρο το βράδυ. Την επόμενη μέρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκουπίσουμε τον φούρνο με ένα στεγνό πανί ή ακόμα και με χαρτί κουζίνας.