Πώς να καθαρίσω τα παπούτσια: Εύκολοι τρόποι για να τα διατηρείς καθαρά

PLUS

Πώς να καθαρίσω τα παπούτσια: Εύκολοι τρόποι για να τα διατηρείς καθαρά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Πώς να καθαρίσω τα παπούτσια: Σε κάθε περίπτωση κατά την αγορά των παπουτσιών παρέχονται, από τον κατασκευαστή, οδηγίες καθαρισμού και πλυσίματος.

16.12.2020 | 22:33

Πώς να καθαρίσω τα παπούτσια: Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στα παπούτσια που έχουν λευκές σόλες. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα παπούτσια σας εφαρμόζοντας τους παρακάτω τρόπους διότι ανάλογα με το υλικό που είναι κατασκευασμένο το παπούτσι μπορεί να υποστεί φθορά. Σε κάθε περίπτωση κατά την αγορά των παπουτσιών παρέχονται, από τον κατασκευαστή, οδηγίες καθαρισμού και πλυσίματος.

Ας δούμε πιο αναλυτικά όμως 3 τρόπους που μπορούν να κάνουν τις λευκές σόλες των παπουτσιών σας να φαίνονται καινούργιες.

1ος Τρόπος

Χρησιμοποιείστε μαγειρική σόδα, οξυζενέ και νερό. Αρχικά αναμείξτε τα υλικά σε ίσες ποσότητες και αφού παρασκευάσετε το μίγμα αφαιρέστε τα κορδόνια, αν υπάρχουν, και απλώστε το ομοιόμορφα με ένα βουρτσάκι με φυσική τρίχα, δείτε τα χαρακτηριστικά του, ή ένα πανάκι με μικροϊνες. Στο μίγμα που θα περισσέψει μπορείτε να βάλετε τα κορδόνια σας εάν είναι λευκά. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το μίγμα σε έγχρωμες σόλες και κορδόνια γιατί υπάρχει περίπτωση να ξεθωριάσουν. Στην συνέχεια αφήστε τα όλα μαζί στον ήλιο αλλά όχι σε απευθείας έκθεση, να στεγνώσουν. Ακολουθεί πλύσιμο με άφθονο κρύο νερό. Αφού στεγνώσουν εμποτίστε τα με υλικό προστασίας και χρησιμοποιήστε τα.

 2ος Τρόπος

Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο «σκληρός» για τις σόλες των παπουτσιών και συνίσταται σε περιπτώσεις όπου είναι πολύ λερωμένες. Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα. Απλώστε την οδοντόκρεμα κατά μήκος της σόλας και με ένα βουρτσάκι αρχίστε να τρίβετε προσεκτικά. Η οδοντόκρεμα λόγω των ιόντων φθορίου που περιέχει, επιδρά πάνω στην βρωμιά και την απομακρύνει αποτελεσματικά. Ακολουθεί πλύσιμο στο πλυντήριο ή στο χέρι, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του κατασκευαστή.

 3ος Τρόπος

Ο τρίτος τρόπος είναι «καθαρή χημεία». Πρόκειται για την κλασσική βενζίνη καθαρισμού υποδημάτων με την οποία μπορείτε να τρίψετε όχι μόνο τις σόλες των παπουτσιών σας αλλά και το πάνω μέρος. Προσοχή πρέπει να δώσετε στις περιπτώσεις όπου το πάνω μέρος είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά, υλικά που έχουν λούστρο ή τυπωμένα logo. Σε αυτές τις περιπτώσεις μην χρησιμοποιείται την βενζίνη διότι θα «διαλύσει» το παπούτσι σας. Στην σόλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Exit mobile version