Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χαρδαλιάς Θεσσαλονίκη lockdown: «Δεν υπάρχει ζήτημα για οποιαδήποτε άρση του»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς Θεσσαλονίκη lockdown: «Δεν υπάρχει ζήτημα για οποιαδήποτε άρση του»

Χαρδαλιάς Θεσσαλονίκη lockdown: Εκτάκτως βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς Θεσσαλονίκη lockdown: Εκτάκτως βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είχε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τους Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης, τους Διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτριο Τσαλικάκη αντίστοιχα, καθώς και τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Νίκο Παπαϊωάννου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιδημιολογική εικόνα στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τα μέτρα ενόψει των εορτών. Ο υφυπουργός τόνισε πως η κατάσταση παραμένει αρκετά κρίσιμη, παρά τη μικρή αλλά σταθερή, μείωση των κρουσμάτων του κορονοϊού. «Αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δώσει τη λάθος μετάφραση», είπε και αναφέρθηκε στην πίεση την οποία εξακολουθεί να δέχεται το σύστημα υγείας. Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες, αλλά και ειδικά σε εκείνους που βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένη επιδημιολογική επιβάρυνση, να μην εκμεταλλευτούν την όποια δυνατότητα δίνεται για χαλάρωση την περίοδο των εορτών.

ο χαρδαλιάς με τον τζιτζικώστα

Νέα μέτρα από τον Χαρδαλιά

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα νέα μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στην έκτακτη ενημέρωση στις 6, μετά τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων ανακοίνωσε lockdown τύπου Μαρτίου αλλά και επιμήκυνση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας από 6 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα.

Μαγαζιά και επιχειρήσεις καθώς και εκκλησίες κλείνουν ενώ θα διενεργούνται πολύ αυστηροί έλεγχοι για να μην μπαίνουν ανεξέλεγκτα πολίτες σε αυτές τις περιοχές. Τα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από την Παρασκευή στις 18.00 το απόγευμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις