Σύνταγμα κόσμος lockdown: Πολίτες αψήφησαν τα περιοριστικά μέτρα

ΕΛΛΑΔΑ

Σύνταγμα κόσμος lockdown: Πολίτες αψήφησαν τα περιοριστικά μέτρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Σύνταγμα κόσμος lockdown: Είναι αλήθεια ότι το δεύτερο lockdown δε θυμίζει πολύ το πρώτο.

20.12.2020 | 19:43

Σύνταγμα κόσμος lockdown: Είναι αλήθεια ότι το δεύτερο lockdown δε θυμίζει πολύ το πρώτο. Τον Μάρτιο, ο κόσμος ήταν φοβισμένος, δεν ήξερε τι ακριβώς ήταν ο νέος ιός και πειθάρχησε ευλαβικά στα μέτρα. Το δεύτερο lockdown ήρθε αναπόφευκτα μετά την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων που είχε ξεπεράσει κάποιες μέρες τα 3000. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα την δεύτερη καραντίνα. Ο κόσμος που έβλεπε την άσχημη τροπή που είχε πάρει η χώρα δεν αιφνιδιάστηκε καθώς λίγο πολύ το περίμενε.

Ωστόσο τα μέτρα δεν τηρήθηκαν ποτέ στο βαθμό που τηρήθηκαν στο πρώτο lockdown. Λίγο η κούραση του κόσμου (απολύτως φυσιολογική), λίγο το γεγονός ότι ο κόσμος πλέον δεν είναι το ίδιο φοβισμένος, λίγο ότι φτάνουν τα Χριστούγεννα και θέλουμε λίγο να ξεσκάσουμε, όλα αυτά ανιχνεύουν τις αιτίες που δεν τηρούνται με την ίδια σχολαστικότητα τα μέτρα. Οι ειδικοί εδώ και μέρες προειδοποιούν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αναζωπύρωσης τις μέρες των γιορτών καθώς η χαλαρότητα και τα ρεβεγιόν που γίνονται αυτές τις μέρες αποτελούν παράγοντα υπερμετάδοσης του ιού.

Χθες, Σάββατο, η πλατεία Συντάγματος γέμισε με κόσμο που βγήκε για να δει το στολισμό, να περπατήσει, να χαλαρώσει αξιοποιώντας τον αριθμό 6 του 13033. Σήμερα, με τον καιρό να μην έχει χαλάσει και να σου επιτρέπει να βγεις τη βόλτα σου φορώντας κάτι ζεστό, ο κόσμος ξεχύθηκε στο Σύνταγμα δημιουργώντας εικόνες συνωστισμού. Παρά τα περιοριστικά μέτρα, πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν την πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκεται και το χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου Αθηναίων. Στην πλατεία έφτασαν δύο περιπολικά, ένα της αστυνομίας και ένας της δημοτικής αστυνομίας. Οι αστυνομικοί με ντουντούκες κάλεσαν τον κόσμο να αραιώσει και να τηρεί τα μέτρα.

Exit mobile version