Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

18

Ιανουαρίου 2025

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νερό γίνεται πάγος στον αέρα: Η θερμοκρασία “έπεσε” στους -44
ΚΟΣΜΟΣ

Νερό γίνεται πάγος στον αέρα: Η θερμοκρασία “έπεσε” στους -44

Νερό γίνεται πάγος στον αέρα: Κάθε χρόνο, ο εξαιρετικά κρύος καιρός προσελκύει τους κατοίκους και τους τουρίστες στην πόλη Mohe για να απολαύσουν τον χιονισμένο τοπίο, ψεκάζοντας νερό στον αέρα για να γίνει πάγος

Νερό γίνεται πάγος στον αέρα: Viral έχουν γίνει τα βίντεο με τη στιγμή που ζεστό νερό παγώνει με το που κάτοικοι της Κίνας το πετάνε στον αέρα. Τα βίντεο δείχνουν το νερό να μετατρέπεται αμέσως σε κρύσταλλα από πάγο, καθώς οι άνθρωποι σκύβουν προς τα πίσω και το πετούν μέσα από μπουκάλια, στον αέρα. Τα στιγμιότυπα τραβήχτηκαν στη βορειότερη κινεζική πόλη Mohe την προηγούμενη Κυριακή, όταν η θερμοκρασία του έπεσε στους -44,3 βαθμούς Κελσίου, η χαμηλότερη μέχρι στιγμής αυτή τη χειμερινή περίοδο. Η πόλη Mohe που βρίσκεται στην επαρχία Heilongjiang είναι γνωστή για τους σκληρούς χειμώνες της με τη χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί, να είναι -52,3 βαθμοί Κελσίου. Σε πλάνα που κυκλοφόρησαν από το BBC, βλέπουμε τον κόσμο να φέρνει προς τα πίσω και μετά να ρίχνει με φόρα στον αέρα το νερό, σχηματίζοντας ένα τόξο.

Κάθε χρόνο, ο εξαιρετικά κρύος καιρός προσελκύει τους κατοίκους και τους τουρίστες στην πόλη Mohe για να απολαύσουν τον χιονισμένο τοπίο, ψεκάζοντας νερό στον αέρα για να γίνει πάγος, μια μοναδική δραστηριότητα που ονομάζεται «ειδικότητα Mohe» από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Αφού πεταχτεί στον παγωμένο αέρα, το ζεστό νερό κρυώνει γρήγορα και μετατρέπεται σε παγωμένους κρυστάλλους, σχηματίζοντας ένα φωτοστέφανο σε σχήμα τόξου που μοιάζει με βέλη που πετάγονται σε κύκλο.

Το θέαμα εντυπωσιακό

Καθώς η θερμοκρασία μειώνεται, οι κάτοικοι σε περιοχές της βόρειας Κίνας έχουν επίσης βρει τεράστιους δίσκους από πάγο που σχηματίζονται σε ποτάμια, ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει σε κρύα κλίματα. Ένας από αυτούς τους κύκλους πάγου, μήκους περίπου 33 ποδιών, εντοπίστηκε να περιστρέφεται αργά στην επιφάνεια του ποταμού Taoer στην πόλη Ulanhot της Εσωτερικής Μογγολίας στις 3 Δεκεμβρίου. Τον περασμένο μήνα, το σπάνιο αυτό φυσικό φαινόμενο, εντοπίστηκε στο Genhe της εσωτερικής Μογγολίας, μια πόλη που ονομάστηκε «ο πόλος κρύου της Κίνας».

Οι δίσκοι πάγου δημιουργούνται λόγω του γεγονότος ότι το ζεστό νερό είναι λιγότερο πυκνό από το κρύο νερό, επομένως όταν ο πάγος λιώνει και βυθίζεται, η κίνηση δημιουργεί μια δίνη κάτω από το κομμάτι, αναγκάζοντάς το να γυρίσει, σύμφωνα με το National Geographic, επικαλούμενο μια μελέτη του 2016.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις