Μαρινάδα για μπριζόλες: Η παρακάτω συνταγή για μαρινάδα είναι εξαιρετική, έχει μόνο τρία υλικά και μάλιστα απλά
Μαρινάδα για μπριζόλες: Μια τέλεια συνταγή για μαρινάδα για να κρατήσει τις μπριζόλες σας μαλακές και να τους δώσει έξτρα γεύση. Αφήστε τα καρυκεύματα. Υπάρχουν άπειρες συνταγές για μαρινάδες, κάποιες περίπλοκες και κάποιες άλλες απλές. Η παρακάτω συνταγή για μαρινάδα είναι εξαιρετική, έχει μόνο τρία υλικά και μάλιστα απλά και επιτυγχάνει πάντα το στόχο που είναι να είναι το κρέας γευστικό και μαλακό.
Υλικά συνταγής για μαρινάδα
1 μέρος σάλτσα σόγιας
1 μέρος ελαιόλαδο
1 μέρος βαλσάμικο ξύδι
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αρωματικά όπως θυμάρι και ρίγανη, πιπέρι, ξερό κρεμμύδι ή σκόρδο.
Εκτέλεση συνταγής
Για να υπολογίσετε την ποσότητα σκεφτείτε ότι το ιδανικό είναι για μια μπριζόλα να αναμείξετε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι.
Απλά χτυπήστε μαζί τα τρία υλικά. Αν θέλετε να βάλετε κάποιο έξτρα υλικό προσθέστε το σε αυτή τη φάση.
Βάλτε τη μαρινάδα σας σε ένα μπολ ή σε ένα σακουλάκι βάλτε μέσα την μπριζόλα.
Μαρινάρετε από 30 λεπτά έως 12 ώρες. Για μαρινάρισμα πέραν του μισάωρου βάλτε την μπριζόλα με τη μαρινάδα της στο ψυγείο.
Βγάλτε την μπριζόλα από το ψυγείο μισή ώρα πριν τη μαγειρέψετε.
Προθερμάνατε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Ψήστε την μπριζόλα για 4 με 5 λεπτά ανά πλευρά για medium-rare αποτέλεσμα, 5 με 6 λεπτά για medium αποτέλεσμα και 7 με 8 λεπτά για well-done αποτέλεσμα.
Κατεβάστε την μπριζόλα από τη φωτιά και αφήστε να ξεκουραστεί για 3 με 7 λεπτά πριν την κόψετε.