Σύνταγμα κόσμος: Αρκετή κίνηση και έλεγχοι της αστυνομίας

ΕΛΛΑΔΑ

Σύνταγμα κόσμος: Αρκετή κίνηση και έλεγχοι της αστυνομίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Σύνταγμα κόσμος: Την ίδια στιγμή, περίπου 30 άτομα από πρωτοβάθμια σωματεία προχώρησαν σε διαμαρτυρία στην πλατεία Κοραή

21.12.2020 | 19:57

Σύνταγμα κόσμος: Όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα, τόσο περισσότερο ο κόσμος θα θέλει να βγει έξω, να χαλαρώσει, να δει τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό και γενικά να ξεχαστεί λίγο από τη μιζέρια και την αρνητικότητα που επικρατεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι ειδικοί μάλιστα έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για αυτές τις μέρες καθώς φοβόυνται έντονη κινητικότητα κάτι που μπορεί να φέρει αναζωπύρωση των κρουσμάτων. Με τον καιρό ακόμα σύμμαχο, αφού αν φορέσεις κάτι ζεστό μπορείς εύκολα να κάνεις τη βόλτα σου, ο κόσμος έχει ξεχυθεί στους δρόμους.

Το Σαββατοκύριακο η πλατεία Συντάγματος γέμισε από κόσμο. Πολίτες αψήφησαν τα μέτρα, χρησιμοποίησαν την μετακίνηση 6 και βγήκαν να δουν την εορταστική Αθήνα. Όπως ήταν λογικό, παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού με την αστυνομία να προχωρά σε συστάσεις. Είναι αλήθεια πως το δεύτερο lockdown δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο. Ο κόσμος είναι κουρασμένος, θέλει να ”ξεσκάσει” και οι μέρες των γιορτών αποτελούν δικαιολογία για να βγει από το σπίτι.

Επιπλέον, η είδηση του ερχομού του εμβολίου ( στην Ελλάδα θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου ) κάνει τον κόσμο να χαλαρώνει περισσότερο. Σήμερα παρόμοιες εικόνες με εκείνες του Σαββατοκύριακου παρατηρήθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Μάλιστα υπήρχε αρκετή κίνηση από αυτοκίνητα. Η αστυνομία που βρισκόταν εκεί προσώρησε σε συστάσεις αλλά και ελέγχους για τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Την ίδια στιγμή, περίπου 30 άτομα από πρωτοβάθμια σωματεία προχώρησαν σε διαμαρτυρία στην πλατεία Κοραή, η οποία αφορά το δώρο των Χριστουγέννων. Οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο και φρόντισαν να μη μετακινηθούν από εκεί. Κεντρικά συνθήματα είναι τα: «Κάτω τα χέρια από το δώρο των Χριστουγέννων», «Άμεση και πλήρη καταβολή του» και «Όχι στην καταπάτηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων».

Exit mobile version