Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Λάθη μαγείρεμα: Τι δεν προσέχουμε
PLUS

Λάθη μαγείρεμα: Τι δεν προσέχουμε

Λάθη μαγείρεμα: Μερικές φορές μόνο η... αγάπη δεν φτάνει

Λάθη μαγείρεμα: Όλοι λένε ότι για να σου βγει καλό το φαγητό πρέπει να το φτιάχνεις με αγάπη. Ωστόσο μερικές φορές φαίνεται πως στο μαγείρεμα η αγάπη δεν… αρκεί και το αποτέλεσμα είναι μακριά από το επιθυμητό. Ποια είναι λοιπόν τα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα και μας αποτρέπουν από μία τέλεια γευστικά εμπειρία;

1.Πριν το μαγείρεμα δεν διαβάζουμε ολόκληρη τη συνταγή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραλείπουμε κάποια βήματα που ενδέχεται να μας «κοστίσουν».

2.Δεν ξέρουμε τον… φούρνο μας. Καλό είναι να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητές του, ώστε να μην μας ξεφεύγει το ψήσιμο.

3.Δεν αφήνουμε τον φούρνο να προθερμανθεί αρκετά. Πρόκειται να ένα πολύ σημαντικό βήμα, που επηρεάζει άμεσα στο τελικό αποτέλεσμα.

4. Υπερβολή στο ζύμωμα. Πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις συνταγές που θέλουν ζύμωμα ή χτύπημα στο μίξερ, καθώς αν υπερβάλλουμε τότε το τελικό αποτέλεσμα ίσως βγει σκληρό.

5.Φοβόμαστε το αλάτι.  Δεν λέμε να κάνουμε το φαγητό… λύσσα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να «λυπόμαστε» το αλάτι και τα άλλα μπαχαρικά. Είναι αυτά που δίνουν το κάτι παραπάνω.

6. Το βασικότερο όλων: Δεν δοκιμάζουμε κατά τη διάρκεια. Έτσι δεν μπορούμε να έχουμε άποψη και να διορθώσουμε τυχόν ατυχίες. Σε ένα φαγητό πρέπει να έχουμε άποψη πάνω σε όλα τα στάδια, προκειμένου να αποφύγουμε τα λάθη, αλλά και να αποκτήσουμε βαθύτερη γνώση της κουζίνας.

ζευγάρι μαγειρεύει
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις