Συνταγή για μπεργκερ: Μπέργκερ. Μια λέξη, μια αμαρτία. Καλή η πίτσα, καλά και τα σουβλάκια αλλά το μπέργκερ είναι μια κατηγορία μόνο του. Άπειρες θερμίδες, πολλά υλικά αλλά σιγά μη νιώσουμε και τύψεις τώρα που είμαστε όλη μέρα κλεισμένοι στο σπίτι. Και επειδή θα έχεις βαρεθεί να παίρνεις απ’ έξω το αγαπημένο σου μπέργκερ θα σου δείξουμε εμείς μια συνταγή που θα λατρέψεις.
Υλικά
2 ψωμάκια για hamburger κομμένα στη μέση
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά μια φορά περασμένο από τη μηχανή αλέσεως
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
2 φέτες τσένταρ
2 φέτες μπέικον καπνιστό
2 αυγά
3-4 φύλλα μαρούλι κατσαρό, πλυμένο και στεγνό
1 ντομάτα μικρή, κομμένη σε φέτες
1 κρεμμύδι μικρό, κομμένο σε ροδέλες
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνουμε με τα χέρια. Φτιάχνουμε δυο μπιφτέκια.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα πόσο ζουμερά ή καλοψημένα τα θέλουμε. Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπέικον και το αφήνουμε να ψηθεί καλά και από τις δυο πλευρές για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε από το τηγάνι.
Καλύπτουμε τα μπιφτέκια με τις φέτες τσένταρ και τοποθετούμε το καπάκι στο τηγάνι ώστε να λιώσει το τυρί, για περίπου 3 λεπτά. Αποσύρουμε τα μπιφτέκια από τη φωτιά και φρυγανίζουμε τα ψωμάκια, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια, για περίπου 4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συναρμολογούμε το μπέργκερ.
Βάζουμε στη βάση λίγα φύλλα μαρουλιού, τις φέτες ντομάτας, τα ζουμερά μπιφτέκια, το τραγανό μπέικον και τα κρεμμύδια.Τέλος, προσθέτουμε το τηγανητό αυγό.
Καλύπτουμε τα μπέρκερ με το ψωμάκι και συνοδεύουμε με barbecue sauce και πιπεριές τουρσί.