Εύκολος κορμός σοκολάτα: Οι γιορτές έφτασαν και μπορεί να είναι διαφορετικές, όμως δεν θα αφήσουμε τα άσχημα συναισθήματα να μας επηρεάσουν. Με απόλυτη προσοχή, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα κι ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, θα απολαύσουμε λίγες στιγμές χαράς με τους αγαπημένους μας. Η προετοιμασία του γιορτινού τραπεζιού δεν είναι εύκολη υπόθεση όμως όλα εξαρτώνται από το μεράκι της νοικοκυράς! Κι αν φέτος δεν είναι πλούσιο όπως τις άλλες χρονιές, μην στεναχωριέστε! Το καλύτερο, είναι πάντα το απλό. Και τι πιο ωραίο από ένα γρήγορο, κλασικό και λατρεμένο γλυκό για όσους αποφεύγουν τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες; (Αν υπάρχουν αυτοί). Πάμε να φτιάξουμε ένα γρήγορο κορμό!
Υλικά
250 γρ. μπισκότα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
5 κ. σ. κονιάκ
5 κ. σ. σκόνη κακάο
100 γρ. καρύδια
Κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και αποσύρετε από τη φωτιά.
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατέψτε καλά.
Τρίψτε τα μπισκότα και τα καρύδια και προσθέστε τα στο μείγμα.
Ανακατέψτε καλά, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Αφήστε λίγο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο και εν συνεχεία απλώστε το σε μία λαδόκολλα.
Τυλίξτε το σε σχήμα κορμού και τοποθετήστε στην κατάψυξη.
Πριν σερβίρετε πασπαλίστε με λίγο κακάο.